Column web
Image default
Sport

EMS: de workout met maximale efficiëntie binnen minimale tijd

Ben jij op zoek naar een workout die maximaal efficiënt is? Een training met maximale efficiëntie, die minimale tijd kost en maximaal flexibel is, is EMS training. Of je nu gaat voor een persoonlijke training, krachttraining, training om af te vallen, trainen vanwege een blessure, yoga of prestatiesport, het kan allemaal met EMS.

EMS is een Engelstalige afkorting welke staat voor Electro Muscle Stimulation (Elektrische Spier Stimulatie). Door het gebruik van elektrostimulatie tijdens de training worden de spieren op een veilige manier extra gestimuleerd. Al tientallen jaren wordt elektrostimulatie ingezet door fysiotherapeuten, om blessures te verhelpen en spieren sneller aan te laten sterken na een operatie. Ook in ziekenhuizen wordt elektrostimulatie al tientallen jaren gebruikt bij het bestrijden van pijn. Na jaren van medisch onderzoek is gebleken dat EMS niet alleen als pijntherapie en het verhelpen van blessures of aansterken van de spieren ongelofelijk effectief is, ook in combinatie met een workout is EMS enorm effectief gebleken. In combinatie met EMS bereik je een snel en uitstekend resultaat bij afvallen, krachttraining, conditietraining en spieropbouw.

Het SYMBIONT Tec Suit

Tijdens iedere EMS training wordt een speciaal pak gedragen, het SYMBIONT Tec Suit. In dit pak zijn 12 paar elektroden genaaid. De elektroden zitten verdeeld in het pak, zodat alle spiergroepen aangesproken kunnen worden. Alle elektroden kunnen tegelijkertijd aan staan zodat alle spieren op het zelfde moment getraind worden. De elektroden kunnen ook afzonderlijk van elkaar gebruikt worden zodat enkel bepaalde spieren getraind worden. Je kunt dus zelf bepalen hoe jouw training eruit ziet en welke lichaamsdelen je tijdens een training traint. Het pak staat in verbinding met een EMS trainer apparaat waaruit de elektrische signalen worden gezonden die de spieren stimuleren. Met EMS kunnen zelfs de dieper gelegen en moeilijk te trainen spieren eenvoudig sterker gemaakt worden. Met het aanspreken van bijvoorbeeld de bekkenbodemspieren en de spieren in de taille hebben de elektrische signalen totaal geen moeite.  

Met slechts 2x per week met een duur van slechts 20 minuten per training bereik je een ongelofelijk resultaat.

https://www.symbiont360.com/nl