Column web
Dienstverlening

Elektrisch vloerluik: wat is dit en welke voordelen hebben deze vloerluiken?

De meerwaarde van vloerluiken die op elektra werken

Als u van een woning houdt met een luxe en eigentijdse uitstraling, dan is de installatie van elektrisch vloerluik iets voor u. Een vloerluik dat elektrisch bedienbaar is heeft veel meerwaarde. Met name het gebruiksgemak van dit type luik is ideaal. Zo kunt u gemakkelijk de kelder inkomen: het handmatig openen van het zware kelderluik is niet mer nodig! U gebruikt en domotica-systeem dan wel afstandsbediening of schakelaar aan de muur, en voila: het luik gaat automatisch open. Dat scheelt u natuurlijk een hoop energie. Maar elektrisch vloerluik heeft nog meer te bieden dan alleen het eenvoudige gebruik.

Een vloerluik van glas maakt de ruimte groter

Een elektrisch vloerluik kan bestaan uit dicht materiaal, zoals hout, kunststof of aluminium. Maar het meest populair is tegenwoordig het elektrische vloerluik van glas. Dit type vloerluik is extra mooi, omdat je via het glas rechtstreeks de kelder kunt zien en zo op het oog één ruimte creëert. U hoeft hierbij niet bang te zijn voor het eventueel breken van de glasplaat: glazen vloerluiken met elektrische bediening zijn namelijk ijzersterk!

Perfecte afsluiting van de kelder

Voordelig is verder dat elektrische vloerluiken precies in de juiste afmeting voor u geproduceerd kunnen worden. Hierdoor sluit het luik de kelderruimte perfect af en maken tocht en vocht geen kans om langs het luik te komen.

Ook geschikt voor zolderruimtes

Een elektrisch vloerluik kunt u ook gebruiken in de zoldervloer. Dit is vaak een lastig bereikbare plek, dus ideaal om een elektrisch luik te laten inbouwen. U hoeft immers met een elektrisch vloerluik op zolder geen gevaarlijke capriolen meer uit te halen om het zware luik te openen. Een simpele draai aan of druk op de wandschakelaaar opent en sluit het luik. Of u gebruikt de afstandsbediening van het vloerluik om de zolderklep te openen of dicht te doen. Zo gemakkelijk werken elektrische vloerluiken!