Column web
Aanbiedingen

Merk registreren in de Benelux, EU & mondiaal

Wilt u uw merknaam registreren? MerkWerk regelt het voor u. Als merkenbureau zorgen wij voor de volledige registratie van uw merk(en) en zorgen wij ervoor dat uw merk wordt beschermd.

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van Intellectueel Eigendom en het merkenrecht. Dit is een terrein dat om ervaring, kundigheid en kennis vraagt. MerkWerk heeft al deze aspecten in huis om u goed van dienst te zijn.

Juridische bescherming door uw merk te registreren

De registratie van uw merk is nodig om van juridische bescherming te kunnen genieten. Ons kantoor levert diensten waarmee we uw merk kunnen beheren, beschermen en bewaken. Ook  verrichten we merkonderzoek. En daarnaast kunnen wij juridische maatregelen treffen om uw merk te beschermen.

Verder adviseert MerkWerk op het gebied van productvormgeving, handelsnamen en domeinnamen, modelregistratie en auteursrechten. Als kleinschalig kantoor bent u bij ons verzekerd van een persoonlijke aanpak die recht door zee is. Wij bieden een snelle, hoogwaardige dienstverlening tegen redelijke tarieven.

Merk registreren Europese Unie

Merken in de Benelux of Europa registreren? Via het EU merk kunnen wij efficiënt in alle landen van de Europese Unie een merk aanvragen. Wij adviseren u graag welk van de drie systemen het meest geschikt is voor u, en welke het meest kostenefficiënt is. De registratie van een merknaam is per land doorgaans tien jaar geldig. Deze termijn kan telkens met 10 jaar verlengd worden.

Merk registreren internationaal

Wanneer u kiest voor een Internationale Registratie dan kunt u in één keer bescherming krijgen in een groot aantal landen. De Internationale Registratie wordt per land beoordeeld en heeft bovendien per land rechtskracht. Heeft u uw merk internationaal geregistreerd? Dan kunt u dit op een later moment uitbreiden naar andere landen.

MerkWerk verzorgt de registratie van uw merk in elk land ter wereld.

Merk registreren en beschikbaarheid controleren

Als u uw merknaam wilt laten registreren kunt u eerst onderzoeken of uw merknaam wel beschikbaar is. Mogelijk is deze al door een andere geregistreerd. MerkWerk voert gratis een eerste check voor u uit. Daarnaast kunnen uitgebreid merkonderzoek doen; wij controleren dan de beschikbaarheid van uw merk en laten u de resultaten daarvan zo spoedig mogelijk weten. Dit voorkomt teleurstellingen.

De voordelen van merkregistratie

Merknamen vastleggen brengt voordelen met zich mee: De juridische bescherming die u met de registratie van uw merk geniet. Het voorkomt namaak door concurrenten. Het heeft een afschrikwekkend effect. Ook verkrijgt u het recht om maatregelen te nemen wanneer er inbreuk wordt gemaakt. MerkWerk verzorgt merkbescherming en zorgt ervoor dat u juridisch sterk staat.

Verschil tussen een handelsnaam en merknaam registeren

Een handelsnaam duidt op de naam waaronder u uw onderneming drijft. De inschrijving hiervan gebeurt bij de Kamer van Koophandel. Handelsnaam bescherming verkrijgt u echter enkel door gebruik van de naam. Een merknaam is de naam waaronder u uw product of dienst verkoopt. Registreren gebeurt door de merknaam te deponeren in het merkenregister. Vanaf het moment dat uw merk geregistreerd is, geniet u van juridische bescherming.

MerkWerk kan ook uw handelsnaam registreren

Merk registreren – wat zijn de kosten?

De kosten van merkregistratie hangen af van de landen waar u het merk geregistreerd en de klassen waarin u registreert. De klassen zien op de producten en diensten waarvoor een merk wordt geregistreerd.

Kosten merkregistratie Benelux

Binnen de Benelux geldt het tarief € 675,- voor een merkaanvraag in 1 klasse. MerkWerk verzorgt voor dit bedrag de volledige aanvraag, zonder dat er achteraf extra kosten in rekening worden gebracht.

Kosten merkregistratie Europese Unie

Wilt u uw merk in Europa laten registreren? Via het EU merk kunnen wij efficiënt in de gehele EU een aanvraag plaatsen. De kosten voor een EU merkaanvraag zijn vanaf €1.500,-.

Kosten merkregistratie wereldwijd

Bent u van plan om uw merk wereldwijd in meerdere landen te registreren? De kosten zijn dan sterk afhankelijk van de gewenste landen. Wij stellen graag een persoonlijke offerte voor u op.

Over MerkWerk

MerkWerk is een Benelux merkenbureau dat is opgericht door mr. Ivo Haaijer. Ivo is al ruim 20 jaar actief in het merken vak en is een BMM erkend merkengemachtigde, een kwaliteitskeurmerk. Tevens is hij lid van de INTA en de AIPPI. Bij MerkWerk wordt u bijgestaan door een betrokken bedrijf dat altijd met praktische oplossingen komt.

Praktisch, betrokken en deskundig

Wij zijn werkzaam op basis van 6 pijlers: praktisch, betrokken, deskundig, snel, accuraat en eerlijk. Wij willen u namelijk op een dusdanige manier bijstaan dat u er ook echt iets aan heeft. Ook na het merk registreren zorgen we daarom dat we proactief betrokken blijven met het beheer, de bescherming en de bewaking van uw merk.

Registreer uw merk

Bent u geïnteresseerd in een kostenefficiënte en optimale dienstverlening bij de registratie van uw merk? Wilt u daarom uw merk laten registreren door MerkWerk? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Contact opnemen kan door te bellen naar 088 276 70 80 of een terugbelafspraak maken. Meteen een offerte ontvangen? Vul dan het formulier op onze website in.