Wat is racen? Hoe kun je hier goed in worden?

Het woord racen roept verschillende beelden op voor verschillende mensen – paarden, auto’s, atleten of zelfs videogames. Het is in principe een snelheidswedstrijd. Afkomstig van een Viking woord raz, wat “snel water” betekent in Bretagne, Frankrijk, deelnemers aan een race proberen een bepaalde taak in de kortste tijd af te maken. Het kan betekenen dat je van het ene punt naar het andere gaat, of dat je een aantal ronden rond een bepaald parcours zo snel mogelijk aflegt. De vroegste gegevens over het racen zijn te vinden in het oude Griekenland en een beschrijving van een wagenrace is te vinden in de Ilias van Homerus.

Welke vormen van racen zijn er?

Vaak wordt een race in verband gebracht met de plaats waar de race wordt gehouden of begonnen is, zoals de marathon van New York. Een race heeft meestal een vaste afstand en deelnemers moeten zich houden aan bepaalde regels die door de organisatoren zijn vastgelegd. Terwijl hardlopen de meest voorkomende vorm van racen is, worden andere populaire raceactiviteiten uitgevoerd in voertuigen zoals boten, auto’s of op dieren.

Terwijl de races meestal van punt tot punt worden uitgevoerd, kunnen sommige races worden uitgevoerd in etappes of heats. Een heat is een race die op verschillende tijdstippen over hetzelfde parcours wordt gelopen, terwijl een etappe een kort onderdeel is van een langere race. Cross country running, marathons, wegrennen, baanrennen, zwemmen, wielrennen, skirennen zijn de verschillende soorten wedstrijden die worden gehouden. Wedrennen met dieren kan worden gedaan door dieren alleen te laten racen of met menselijke ruiters op de rug van het dier of in een vervoermiddel zoals een strijdwagen. Paardenrennen, windhondenrennen en kameelrennen zijn zeer populair.

Welke vormen van racen zijn populair? En welke skills heb je nodig?

Voertuigraces zijn ook populair. Vliegtuigraces of motorraces zoals de beroemde Formule 1-races of de Grand Prix-motorraces. Motorfiets- en bootraces zijn net zo populair. Ook is driften erg populair. Je kunt hier met een grote vaarten mee de bochten door komen. Dit vergt wel wat ofegening en kunst. Echter is dit wel een belangrijk aspaect van racen. Zo kun je de snelste tijden behalen tijdens je ritten. Driften is tegenwoordog niet alleen voor professionele coureurs. Er zijn meerdere curussen te vinden waar je samen met je vrienden deze skill kunt leren. Een voorbeeld hiervan is driften in nuenen. Je kunt hier ervaren hoe het is om een coureur te zijn. Je leer alle trucjes die een prof ook heeft geleerd.

Racen heeft zich nu ook verplaatst naar de virtuale wereld

Het racen is nu echter niet meer beperkt tot de fysieke wereld. De wereld van de virtuele realiteit heeft zijn eigen racewereld. Computer- en video-racespellen gebaseerd op real-world racing leagues of totaal denkbeeldige instellingen kunnen variëren van hardcore simulaties tot eenvoudigere arcade-racespellen. Internet kampioenschappen voor dergelijke spellen worden nu regelmatig gehouden.

 

https://ticketforsale.nl