Column web
Image default
Bedrijven

Heb jij angst voor de tandarts? Drie tips

Heb jij angst om naar de tandarts te gaan? Deze angst kan een heel vervelend gevoel zijn. Sommige mensen gaan jaren niet naar de tandarts puur en alleen door de angst die ze hiervoor voelen. Bij andere mensen is de angst voor de tandarts wat meer beheersbaar. Maar ook als je in de laatste categorie valt, kun je misschien wat met de onderstaande tips. Daarom drie tips als de gedachte van een bezoek aan de tandarts jou angst bezorgt.

 

Tip 1. Zoek een tandarts met goede reviews

Misschien komt jouw tandartsfobie wel voort uit het feit dat jij gewoon naar een slechte of minder goede tandarts gaat. Check daarom eens de reviews van jouw tandarts. Wellicht zijn andere mensen ook ontevreden over jouw tandarts. Aan de reviews kun je dit vaak zien.

 

Ook als je een redelijk oké review-score ziet of als je er niet zoveel uit op kunt maken (bijvoorbeeld omdat je weinig reviews ziet) kan het nog steeds zijn dat je tandarts niet zo goed is.

 

Tip 2. Zoek een tandarts die goed met angst om kan gaan

Als je op zoek gaat naar een nieuwe tandarts, dan is het goed om een tandarts te zoeken die goed met angst om kan gaan. Een manier om hier achter te komen is door dit te vragen. Het lastige hierbij kan zijn is dat je een assistente aan de telefoon krijgt. De assistente weet misschien niet of de tandartsen in zijn of haar praktijk goed met angst kunnen omgaan.

 

Een extra probleem daarbij is dat tegenwoordig grote tandartspraktijken steeds vaker de telefonistenfunctie uitbesteden aan een callcenter. Degene die je aan de telefoon krijgt zit dan dus niet in hetzelfde kantoorgebouw als de tandartsen waar hij of zij afspraken voor inplant. In dat geval kennen ze de tandartsen dus niet. In dit geval kun je het beste gewoon een afspraak inplannen en kijken hoe het bevalt. Als je na de afspraak angst voelt om te gaan, dan kun je misschien beter maar niet nog een keer naar deze tandarts toe gaan.

 

Tip 3. Zoek een tandarts die zich specialiseert in angst

Sommige tandartsen specialiseren zich in de omgang met mensen die angst hebben. Zo is het in Dordrecht gevestigde Mondzorg Dordrecht een specialist in de regio omtrent tandarts-gerelateerde angst. In andere regio’s zijn echter natuurlijk ook tandartsen die hier goed mee om kunnen gaan. Of als je echt een tandarts wilt die zich specialiseert in angst, dan kun je natuurlijk ook naar Dordrecht afreizen.