Column web
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je de voorkant van je woning nog aantrekkelijker?

Ben jij uitgekeken op de voorkant van je huis en ben je toe aan iets nieuws? Dan ben je hier bij het juiste adres. De voorkant van je huis is een belangrijk onderdeel, omdat je over het algemeen hier binnenkomt. Nu zijn er een aantal dingen te doen om de uitstraling te veranderen of aantrekkelijker te maken. De ene optie is duurder dan de andere en de ene optie kost minder moeite, maar het is toch goed om de opties even op een rijtje te zetten.

Geef de woning of de voordeur een andere kleur

Een drastisch besluit is om de muren van de buitenmuur een andere kleur te geven. Zo kunt u de bruine stenen mogelijk wit maken en het huis een hele andere stijl geven. Voor de muur is het trouwens goed om eens in de zoveel jaar de muren te schilderen. Dit zorgt ervoor dat bepaalde gaten gedicht worden en de muur beter beschermd is. Als je het niet ziet zitten om de gehele woning een nieuwe kleur te geven is het ook een optie om alleen de voordeur een andere kleur te geven. Heb je een witte of bruine voordeur, dan kan je ook kiezen om de voordeur zwart te verven. Dit klinkt als een kleine wijziging, maar dit kan enorm veel invloed hebben op de uitstraling van de voorkant van je huis.

Een afdakje bij de voordeur

Een mooie toevoeging aan de voordeur kan een afdakje zijn, dit wordt ook wel een deurluifel genoemd. Een deurluifel is een kleine overkapping boven je voordeur die voor een mooie uitstraling kan zorgen en daarbij ook voor een droge plek zorgt. In Nederland zijn we niet bekend met wekenlang zon hebben en is het regelmatig slecht weer. Hoe ideaal is het dan om visite en andere mensen droog te ontvangen of zelf de deur open doen zonder drijfnat te worden. Er zijn vele verschillende soorten deurluifels. Zo kan je kiezen voor een deurluifel van glas, kunststof, hout, aluminium of metaal. Heb je een nieuwbouwhuis en zoek je naar een luxe en moderne luifel? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Een deurluifel modern staat vooral bekend door zijn strakheid, luxe en extra’s.

Een deurluifel kan ook nog dienen als vervanging van de buitenlamp. Dit kan namelijk omdat er deurluifels zijn te krijgen met verlichting. Deze verlichting kan door een bewegingscensor aan en uit gaan en is ideaal voor de donkere wintermaanden of gewoon voor in de avond. Een deurluifel met verlichting kan daarbij ook een zeer luxe uitstraling geven en net even datgeen toevoegen aan de voorkant van je huis wat je misschien miste.

Werk de afvalcontainers en fietsen weg

De afvalcontainers en de fietsen kunnen zorgen voor een rommelige en niet mooie uitstraling. Het is dus een mooie optie om deze op een bepaalde manier weg te werken. Nu kan je er voor kiezen om een ombouw te maken voor de containers of de fietsen achter een heg te verstoppen, maar de eerder genoemde luifel kan ook een mooie fietsenstalling of afvalcontaineroverkapping zijn. Zo zijn de lelijke items mooi weggewerkt en staan de afvalcontainers en fietsen ook nog droog.

De voortuin

Om de voorkant van de woning aantrekkelijker te maken kan je natuurlijk ook genoeg doen aan de voortuin. Mooie planten neerzetten, de schutting of heg bijhouden of misschien wel het zandpad vervangen door een mooi stenen pad. Er zijn vele mooie mogelijkheden om de tuin mooi aan te kleden. Stop daar dus ook energie en tijd in.