Column web
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je een trage iPad sneller?

Er is niets vervelender dan een trage iPad. Want je hebt dat ding aangekocht om wanneer je wil browsen, dit snel en gemakkelijk kunt opzoeken. Er zijn meerdere manieren om die traagheid van de iPad aan te pakken. Wanneer de beschreven tips en tricks in dit artikel niet helpen, kun je altijd nog overwegen om een nieuwe of refurbished iPad te kopen op bijvoorbeeld deze website. Maar laten we als eerste oplossingen gaan kijken of je via de volgende tips de snelheid van je iPad flink kunt verhogen.

Goede voorbereiding: een back-up maken

Om te voorkomen dat er iets geheel fout gaat en je data kwijt raakt die je niet wil verwijderen, dien je eerst een back-up te maken voordat je de iPad sneller gaat maken. Eenmaal je de back-up hebt gemaakt, kun je aan de slag.

Tip 1: de impact van een herstart

Wanneer je een iPad erg lang in de standby stand hebt staan, en nauwelijks in zijn geheel uitzet, loopt de iPad het risico te veel apps open te hebben staan, wat zorgt voor vertraging. Een simpele herstart zorgt ervoor dat enkele van deze onnodige programma’s worden verwijdert uit het werkgeheugen van de iPad.

Tip 2: wis de tijdelijke app-gegevens

Apps kunnen voor veel rest data zorgen die je iPad traag en sloom maken. Zeker wanneer je veel apps gebruikt en de iPad al lang gebruikt zal dit probleem meer spelen. Op de volgende wijze kun je deze tijdelijke app data verwijderen: Ga naar instellingen>Algemeen>iPad-opslag en Schakel Ruim apps op in.

Tip 3: wis apps en foto’s

Deze tip werkt goed wanneer het opslaggeheugen bijna vol zit. Wanneer het opslaggeheugen bijna vol zit, heeft de iPad moeite met het omgaan van data. Door simpelweg foto’s muziek of apps die je niet meer gebruikt te verwijderen, kun je de iPad sneller maken.

Tip 4: zet javascript uit in de Safari browser

JavaScript is een programmeertaal waarop de browser complexe berekeningen uitvoert. Het wordt onder meer veel gebruikt in display advertenties of bewegende, interactieve delen op de website. Wanneer je binnen Safari javascript uitzet, werken websites nog steeds zoals je zou verwachten, maar op een versimpelde manier. Het maakt het browsen doorgaans een stuk sneller doordat Safari deze scripts niet hoeft in te laden.

Tip 5: verwijder de tijdelijke internetgegevens

Wanneer je elke dag hebt gebrowsed via je iPad en nooit je internet gegevens verwijdert, en steeds nieuwe tabs opent, kan je iPad erg traag worden. Het is dan raadzaam en handig om de tijdelijke browse gegevens te verwijderen. Dit doe je door in de browser die je gebruikt naar wis geschiedenis en websitedata te gaan. Eenmaal je dit hebt gedaan, zou je direct effect kunnen merken wanneer je meer dan 80 tabs open hebt gehad.

Tip 6: zet de iPad terug naar de fabrieksinstellingen

Wanneer bovenstaande tips niet hebben geholpen en je nog niet over wilt gaan op het aankopen van een nieuwe iPad, kun je het beste de iPad resetten naar de fabrieksinstellingen. Hiermee zou de iPad moeten gaan werken zoals je gewend was toen je de iPad aankocht. Let op dat dit een rigoureuze stap is. Je iPad terug instellen naar de fabrieksinstellingen zorgt er namelijk voor dat al je apps en bestanden worden verwijderd. Zorg weer daarom voor dat alle data die je wilt bewaren, in de back-up staan. Wanneer je de iPad hebt gereset, kun je met behulp van een usb-kabel en de back-up de app-data en gegevens uit de back-up terugzetten op je iPad.