Column web
Image default
Woning en Tuin

Hoe verbeter ik de aantrekkingskracht van mijn woning?

Denk je erover na om je huis te verkopen? Dan zal je in eerste instantie denken aan het opknappen van de binnenkant van je woning. Alhoewel dit zeker een belangrijk onderdeel is om potentiele kopers te overtuigen, is het ook belangrijk om aandacht aan de uitstraling van je woning zelf te besteden. Denk hierbij aan je gevel, je tuin, de kozijnen, de brievenbus etc. De relatief beperkte kosten voor het opknappen van het aangezicht van uw woning verdient zich vaak snel terug.

Het aanzicht van uw woning is belangrijk, omdat het potentiele kopers de eerste indruk van uw woning geeft. Een positieve indruk zorgt voor een hartelijke verwelkoming. Daarentegen kan een slechte eerste indruk ervoor zorgen dat iemand geen interesse meer heeft in uw huis. Het aangezicht van uw  woning staat vaak ook zeer prominent (als eerste foto) op woningsites als Funda.

Tip 1: zorg voor een groene tuin

Deze tip is eenvoudig, doch zeer effectief. Met een groene, goed onderhouden tuin maakt u een goede eerste indruk. Een strak gazon is een teken dat u aandacht heeft voor het benodigde onderhoud. Is uw voortuin betegeld? Dan kan het helpen om de tegels goed schoon te maken en te ontdoen van mos en aanslag. Een hogedrukspuit kan hier goed bij helpen. Vergeet niet om het aanwezige onkruid goed te verwijderen. Heeft u een hekje in uw voortuin? Zorg ervoor dat deze niet piekt, kraakt of geroest is. Een beetje olie kan vaak de ergste klachten wel verhelpen.

Tip 2: Besteed aandacht aan de voordeur

De voordeur is normaliter het middelpunt van de buitenkant van uw huis. Het is dus belangrijk dat deze er mooi en goed onderhouden uitziet. Een nieuw verflaagje en het installeren van een nieuwe brievenbus doet vaak al wonderen. Als je toch met de voordeur bezig bent, denk dan gelijk even na over een nieuw huisnummer. Zeker wanneer je een emaille huisplaatje hebt, kan het goed zijn om voor enkele tientjes even een nieuw huisnummer te halen. Bijvoorbeeld een huisnummer van roestvrij staal. Deze passen goed bij een moderne of industriële woonstijl en zullen goed in het oog springen.

Tip 3: Zet je kozijnen in de verf

Niets doet je huis er ouderwetser en onverzorgder uitzien dan oude, afgebladerde verf. Het aanbrengen van een frisse, moderne verfkleur op de buitenkant van uw huis maakt een wereld van verschil in termen van uitstraling. Een schilder kan hierbij helpen, maar om kosten te besparen kan je dit klusje ook prima zelf doen.

Nog veel meer tips

Naast bovenstaande zaken zijn er nog veel meer zaken die je kan aanpakken om het aangezicht van je woning te verbeteren. Vergeet bijvoorbeeld ook niet de dakgoten vrij van aanslag, bladeren en takken te maken, poets de aanslag van de regenpijpen en hangt eventueel nog een mooie buitenlamp op als je die nog niet had.