Column web
Image default
Sport

Veiligheid voorop in de ruitersport

Paardrijden is een prachtige sport en voor veel mensen zelfs meer dan dat. Het is een levensstijl die zingeving biedt en waarbij de harmonie tussen mens en dier centraal staat. Maar het is ook een sport waarbij je de veiligheid altijd in acht moet nemen. Paarden zijn grote dieren en ieder dier kan een onberekende actie maken. Ongelukken zijn zelden ernstig maar het risico op ernstig letsel blijft aanwezig bij grote, sterke paarden. Door de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen beperk je het risico op letsel tot een minimum en zit je met meer zelfvertrouwen in het zadel.

Hoe technologie de sport veiliger maakt

Op maneges bij trainingen en tijdens wedstrijden is het dragen van een cap meestal verplicht. Die beschermt je hoofd, mocht je een keer van het paard vallen. Toch draagt lang niet iedereen een cap tijdens het rijden. Een veelgehoord argument is dat mensen onder de cap gaan zweten en dat het hoofddeksel na een tijdje gaat schuren. Gelukkig biedt technologie de uitkomst.

De meeste mensen die enige tijd meedraaien binnen de ruiterij zijn bekend met Samshield kleding. En zij weten ook waarom dit merk een begrip is binnen de hedendaagse paardensport. De Samshield cap is het paradepaardje van het merk en is het resultaat van jarenlang testen. Daardoor is de helm sterk maar veel lichter dan een standaard cap. En dankzij de unieke styling is de luchtdoorstroom optimaal waardoor je niet onder je cap gaat zweten

Veiligheid die niet ten koste van stijl gaat

De Samshield cap bewijst dat veiligheid niet ten koste van een stijlvolle outfit hoeft te gaan. Zeker niet wanneer je de cap combineert met een casual outfit van PS of Sweden. Of wanneer je juist voor een meer klassieke Italiaanse look gaat met een Vestrum rijbroek of rij jasje. Met deze merken ben je verzekerd van kwaliteit en een stof die ademt, niet snel scheurt en kleding die dankzij de perfecte pasvorm niet gaat schuren.