Column web
Image default
Woning en Tuin

Hoe zorg je voor meer licht in huis?

Meer licht in huis zorgt voor meer vrolijkheid, en in sommige gevallen ook voor meer warmte – dus minder stookkosten. Er zijn zowel grote als kleine ingrepen om in diverse vertrekken een betere lichtinval te creëren. We nemen er een aantal door.

Meer licht van boven

Met een dakopbouw zorg je in een klap voor een enorme hoeveelheid extra licht in huis. Een dakopbouw laten plaatsen door de Aanbouw Expert geeft de waarde van je huis een oppepper omdat het zonlicht niet alleen voor meer sfeer en een beter humeur, maar ook voor minder stookkosten zorgt. Beter voor milieu en portemonnee!

Hogere ramen en/of schuifpui

Met een schuifpui of schuifwand aan de gevel richting achtertuin investeer je ook in een eventuele verkoopprijs. Ruime toegang naar het buitenleven staat dan ook hoog op het verlanglijstje van menig aspirant-huizenkoper. Wat ook kan, is de bestaande ramen laten verhogen. Zo trakteer je jezelf en je huishouden op langer en meer zonlicht.

Glimmende objecten en lichtere kleuren in huis

Het plaatsen van glimmende voorwerpen die zonlicht weerkaatsen helpt ook. Denk aan spiegels, die optisch meer ruimte creëren. Gebruik niet al te donkere kleuren voor de muren. De zwarte wand is nu even trendy, maar op de lange termijn gaan mensen dit een keer zat worden. Net als al die zwarte keukens.

Glazen deuren

Een glazen deur van bijvoorbeeld de keuken naar de woonkamer of van de woonkamer naar de gang geeft net als spiegels een ruimtelijker idee, maar laat ook meer licht door. Het staat bovendien mooi. Let wel op met kinderen, dat geldt ook voor schuifpuien. Plaats zo nodig stickers op de glazen deuren zodat ze niet geneigd zijn er doorheen te rennen.

Hou ramen en vensterbanken vrij

Leuk, al die planten voor het raam en die houten letters die het woord HOME vormen, maar zo’n ‘drukke’ vensterbank laat weinig licht door. Ook de raambekleding kun je minimalistischer maken: plaats luxaflex, een rolgordijn of lamellen in plaats van grote gordijnen die in geopende stand een deel van je raam bedekken. Aan de buitenkant van je huis snoei je regelmatig de klimop.