Column web
Image default
Gezondheid

In veilige handen bij Bloemenhove

Abortuskliniek Bloemenhove is gevestigd in Heemstede. Als je niet uit de omgeving komt en iemand wilt meenemen, is het misschien een idee een hotel in de buurt te boeken voor één of twee nachtjes. Dat maakt een en ander vooraf een stuk relaxter. Je hoeft je niet te haasten en hebt geen last van verkeersopstoppingen of treinvertragingen. Achteraf is het sowieso aan te raden het rustig aan te doen. Als je een zuigcurettage met sedatie of een abortus in het tweede trimester ondergaat, mag je de 24 uur erna niet actief aan het verkeer deelnemen. Op de website van Bloemenhove staat een lijst met jeugdherbergen en hotels in onder meer Haarlem. Ook vind je er routes richting Bloemenhove als je met de bus, trein, auto of het vliegtuig komt.

Was jij ongewenst zwanger en heb je de behandeling eenmaal achter de rug, dan wordt het op prijs gesteld als je het online evaluatieformulier invult. Daarop kun je suggesties en/of klachten kwijt over de kliniek en over de ingreep. Aan jouw mening wordt veel waarde gehecht. Niet alleen door de Bloemenhove-medewerkers zelf, ook door meisjes en vrouwen die hetzelfde traject te wachten staat. Je privacy rechten worden volkomen gerespecteerd. Als je informatie verstuurd, wordt die op een veilige server bewaard. Gegevens worden nooit langer opgeslagen dan noodzakelijk is. Het zonder overleg met cliënten combineren van bepaalde info gebeurt nooit. 

Is er een kans op complicaties? Dit is een vaak gestelde vraag. Het antwoord: die kans is uiterst klein. Tegelijkertijd is geen enkele medische ingreep voor de volle 100% risicoloos. De volgende situaties kunnen voorkomen tijdens of na de behandeling: overmatig bloedverlies en beschadiging van de baarmoeder. In deze zeldzame gevallen (het percentage is minder dan 0,2 procent) krijgt het meisje of de vrouw een aanvullende behandeling in een algemeen ziekenhuis. Ook kan het gebeuren dat er restweefsel in de baarmoeder achterblijft. Afhankelijk van de omstandigheden wordt dan gekozen voor extra geneesmiddelen of een aanvullende curettage. Op eventueel volgende zwangerschappen heeft een abortus geen invloed.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home