Column web
Image default
Woning en Tuin

Inspiratie voor jouw slaapkamer indeling

Het tactisch indelen van een slaapkamer is van belang. Je wilt natuurlijk dat je jouw kamer leuk indeelt en ook nog is genoeg ruimte overhoudt. Wanneer jij een kleinere slaapkamer hebt, deel je jouw kamer natuurlijk anders is, dan wanneer jij veel ruimte hebt. Ook is het van belang dat je meubels aanschaft dit op maat zijn en in jouw kamer passen. Je wilt natuurlijk ook dat de meubels leuk bij elkaar passen. Vindt jij het moeilijk om meubels uit te kiezen die bij elkaar passen en ook nog eens in jouw kamer passen? Dan ben jij bij Anselm Oome bij het juiste adres voor een complete slaapkamer inrichting op maat.

De slaapkamer indeling inspiratie

De indeling van je kamer is belangrijk. Wat plaats je waar? Waar plaats je jouw bed? Waar komt jouw kast? Houd ook rekening met het lichtinval. Je wilt natuurlijk niet hebben dat al het zonlicht in de ochtend precies op jouw bed valt. Kijk hiernaar en houd er rekening mee. Het is ook van belang dat je rekening houdt met de afmetingen van jouw meubels en de afmetingen van jouw muren. Begin dus altijd met het berekenen van de mogelijkheden. Hierna kan je zelf gaan kijken wat jij mooi vindt 

Welke kleuren en materialen zijn leuk voor jouw slaapkamer?

Kleuren en materialen zijn belangrijk. Zij bepalen de sfeer in jouw slaapkamer. Iedereen heeft een andere smaak bij kleuren. De een vindt blauw wel mooi en de ander niet. Het kan natuurlijk ook dat je liever voor de neutrale kleuren gaat zoals, wit of grijs. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om behang te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld materialen kiezen. Denk hierbij aan hout of stenen. Dit kan ook een leuke sfeer geven en kan een hele leuke toevoeging zijn. Je kan ook altijd nog meerdere kleuren met elkaar combineren voor een nog mooier effect. Je kan ook zelf jouw keuken helemaal aanpassen met kleuren om een chiquer of leuker effect af te geven. 

Een werkplek in de slaapkamer

Het is heel prettig om een plek in jouw kamer te hebben waar je aan kan werken. Het is niet altijd mogelijk om hiervoor een aparte ruimte te hebben, dan is het ideaal om een bureau in jouw kamer neer te zetten. Een bureau is ideaal in een hoek. Zo wordt je minder snel afgeleid. Jouw bureau kan ook helemaal afgestemd worden in jouw kleuren en materialen thema. Zo wordt jouw kamer een geheel. Het is niet handig om meubels midden in jouw kamer neer te zetten. Maak daarom optimaal gebruik van jouw muren.