Column web
Image default
Aanbiedingen

Koopgids kinder bed 2022Koopgids kinder bed 2022

Koopgids kinder bed 2022

Een bed voor jezelf kopen is gemakkelijk, maar als het gaat om het kiezen van een bed voor je kind zijn er veel factoren om rekening mee te houden: de stijl, de kinderbedmaat die je wilt, de veiligheidsvoorzieningen en hoe lang het meegaat. In dit artikel bespreken we alles van babybedjes tot slaapplaatsen om jou te helpen het perfecte kinderbed van goede kwaliteit voor uw kleintje te kiezen!

  • Maattabel kinder bed

Wanneer je overweegt welke bedmaat het beste is, adviseren wij altijd een matrasmaat en bedombouw te kiezen die jouw kind voldoende ruimte laat om te groeien. Dit zal de levensduur van het product maximaliseren en jou kinderen niet langdurig in een ongeschikt bed laten liggen. Als je niet weet waar u moet beginnen, meet dan de slaapkamer van je kind op om een idee te krijgen van de beschikbare ruimte. Raadpleeg daarna de onderstaande matrastabel om de perfecte bedmaat te vinden.

Hoewel je misschien niet op zoek bent naar een nieuwe matras, is de matrasmaat de beste manier om de juiste bedmaat voor je kind te kiezen. We hebben ook een aanbevolen leeftijdsgroep opgenomen, maar elk kind is anders, dus deze leeftijdsgroepen kunnen enigszins afwijken.

Matras of bedtype Matrasmaat (BxL) Aanbevolen leeftijdsbereik:

  • Kinderbed 60 cm x 120 cm 0 – 2 jaar;
  • Peuterbed/bedje 70 cm x 140 cm 2 – 4 jaar;
  • Klein eenpersoonsbed 76 cm x 190 cm 4 jaar en ouder;
  • Eenpersoonsbed 90 cm x 190 cm 4 jaar en ouder;
  • Europees eenpersoonsbed 90 cm (35″) x 200 cm (78″) 4 jaar en ouder;
  • Klein tweepersoonsbed 120 cm x 190 cm 8 jaar en ouder

Hoewel de leeftijdsgrenzen voor peuter- en kinderbedjes relatief vastliggen, zal elk kind op verschillende momenten overgaan naar een “groot kinderbed”. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon dat een kind voor zijn vierde jaar overstapt op een klein eenpersoonsbed of een kinderbed met lade. In feite is de overgang naar een nieuw bed een belangrijk moment in het leven van een kind. 

  • Wat is de beste kinderbed met lade?

Er is niet één antwoord op de vraag wat het beste kinderbed met lade is, want dat is puur afhankelijk van jou en je kind. Maar wees gerust, alle bedden zijn ontworpen volgens strenge veiligheidsnormen! Om jou kind veilig te laten slapen, heeft een peuterbed meestal verhoogde zijkanten die helpen voorkomen dat uw kind ’s nachts uit bed rolt. Wat betreft de soorten kinderbedden met lade die verkrijgbaar zijn, is er een breed scala aan leuke peuterbedjes met heldere en kleurrijke ontwerpen. Dit maakt bedtijd comfortabel voor hen en spannend omdat ze naast hun favoriete personages mogen slapen! Zorg ervoor dat je een matras kiest dat speciaal ontworpen is om in deze bedden te passen. 

  • Op welke leeftijd gaan kinderen in een bed?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je kleintje meteen van een kinderbed naar een groot kinderbed met lade te verhuizen, is het essentieel om rekening te houden met de leeftijd van uw kind. Omdat er veel verschillende soorten kinderbedden zijn, hebben we deze handige lijst samengesteld om je te helpen een beter idee te krijgen van welke bedmaat het beste is voor jouw kind.

Kinderbed met lade – voor kinderen jonger dan 2 jaar raden wij aan een kinderbed te blijven gebruiken, dat dankzij de hoge zijkanten veiligheid biedt tijdens het slapen.
Peuterbed – peuters van 2 tot 4 jaar kunnen het beste een peuterbed nemen. Deze hebben niet de hoge veiligheidsrails die kinderbedden hebben, maar alleen verhoogde zijkanten om het risico te verkleinen dat ze midden in de nacht uit bed vallen.
Laagslapers – ideaal vanaf 4 jaar. Laagslapers zijn gemakkelijk toegankelijk omdat ze laag bij de grond staan.
Middenslapers en hoogslapers – wij raden deze bedden aan voor kinderen vanaf 6 jaar vanwege de grotere hoogte, waardoor ze alleen geschikt zijn voor oudere kinderen.
Stapelbedden – het bovenste bed van een stapelbed mag alleen worden gebruikt door kinderen ouder dan 6 jaar om de veiligheid te vergroten, terwijl kinderen vanaf 3 jaar het onderste bed kunnen gebruiken.

Wanneer je een kinderbed met lade voor je kind koopt, is het ook belangrijk dat je de bedmaat van het kind in gedachten houdt, want de matrasmaten van kinderen zijn niet altijd dezelfde als die van een volwassen bed. Peuterbedden willen een peutermatras, enzovoort!

  • Hoe stap ik over op een bed voor mijn peuter?

Er komt een tijd dat je kleuter van een babybed naar een bed moet. Hoewel er geen echt antwoord is op de vraag op welke leeftijd kinderen naar een bed gaan, heb je waarschijnlijk wel een idee dat je kind klaar is voor de overgang naar een groter bed. Het belangrijkste is dat je overweegt of een peuterbed het ideale overgangsbed voor hen is, voordat ze naar een groot kinderbed met lade gaan. De reden hiervoor is dat een peuterbed vaak leuke en kleurrijke ontwerpen heeft, maar ook laag bij de grond staat en nog steeds essentiële veiligheidsvoorzieningen heeft, zoals praktische zijhekken.

bed