Column web
Image default
Zakelijk

Reikwijdte B2B webshop vergroten? Dit is hoe!

Graag meer klanten werven voor je b2b webshop? Begin dan met online reclame voor je webwinkel! Aangezien je je als b2b niet richt op de consument zal de marketing net iets anders liggen, maar toch kan digitale promotie je ontzettend veel opleveren. Hieronder lees je de voordelen van seo en het gebruik van gepaste social media.  

Maak je webshop vindbaar met SEO 

Het optimaliseren van je website voor zoekmachines levert ontzettend veel voordelen op. Door de content van je b2b webshop af te stemmen op de zoekwoorden die veel worden gebruikt door potentiële klanten zorg je dat je webshop bovenaan de ranglijst van een zoekmachine eindigt. Zorg er dus voor dat de tekst op je website goed in elkaar steekt! Het is belangrijk dat de tekstuele content kwalitatief is en ook nog effectief is in het vergroten van de online vindbaarheid.  

Weinig ervaring met seo? Geen zorgen, schakel simpelweg een seo bureau in. Neem eens een kijkje op de website van Digital Inside: https://www.digitalinside.nl/seo-bureau-utrecht/. Deze professionals kunnen je gegarandeerd helpen met zoekmachine optimalisatie.  

Onderschat de kracht van social media niet 

Je b2b webshop moet uiteraard optimaal werken, maar hier stoppen de werkzaamheden niet. Om meer naamsbekendheid te creëren kan het baat hebben om je webshop te promoten via meerdere mediakanalen. Het is daarbij belangrijk dat je gebruik maakt van platformen waar je doelgroep zich met name zal bevinden. Als b2b-bedrijf ben je toegespitst op bedrijven en kun je dus het beste kiezen voor zakelijke social media zoals LinkedIn en Twitter.  

Het kan veel opleveren door een account voor je webshop aan te maken en regelmatig een post te maken waarin je je webshop promoot. Je kunt speciale acties benoemen of nieuwe producten introduceren. Ook kun je betaald adverteren op deze kanalen. Als je op deze manier adverteert kun je vaak een doelgroep opgeven waarmee de reclame wordt gedeeld, zodat de promotie van je webshop bij de juiste gebruikers terecht komt.  

Meer weten over het opzetten van een effectieve b2b webshop? In de handige gids van Ecomwise vind je alle nodige informatie: https://www.ecomwise.com/b2b-webshop/. 

Gerelateerde artikelen

Wat zijn zelfklevende etiketten?

Hoe kan ik mijn merknaam registeren?

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van AOV verzekeringen