Column web
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten ladders

Voor veel klussen in de tuin of in en om het huis is een ladder nodig. Maar de keuze aan verschillende modellen is enorm en afhankelijk van de toepassing heb je een andere ladder nodig.

Houten ladder

De klassieke houten ladder wordt vaak gebruikt als een eenvoudige huishoudtrap of tuinladder en is meestal een vouwladder …

Aluminium ladder

De aluminium ladder onderscheidt zich door zijn bijzondere robuustheid en betrouwbaarheid. Ze zijn ook verkrijgbaar in een groot aantal varianten, van vouwladders en enkele ladders tot combinatiemodellen. Aluminium ladders zijn populair omdat ze relatief licht en toch stabiel zijn. Ze zijn ideaal als huishoudtrap en werkladder voor schilderwerken, reparaties op moeilijk bereikbare plaatsen en nog veel meer.

Telescopische ladder

Een telescoopladder, ook wel uitschuifladder of verlengladder genoemd, is een klassieke enkele ladder, die echter in elkaar kan worden geschoven of uit elkaar kan worden getrokken en zo in lengte kan worden gevarieerd. Dit maakt hem bijzonder flexibel, want de afmetingen kunnen worden aangepast naargelang van het toepassingsgebied, en hij kan nog steeds compact worden opgevouwen tot een kleine ladder om ruimte te besparen.

Vouwladder

Een kwalitatieve vouwladder kopen doe je omdat die beschouwd wordt als een klassieke huishoudtrap en omdat hij gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is. Dit maakt hem ideaal om op moeilijk bereikbare plaatsen in huis of flat te komen zonder de enorme enkele ladder uit de garage te moeten halen, die toch niet in de lage muren van het huis past.

Trapladder

Een trapladder is speciaal ontworpen om te worden opgesteld in trappenhuizen of op de trap in de kelder van de voortrap of andere trappen. Het voordeel is dat de zijleuningen meestal in hoogte verstelbaar zijn of dat de trap in ieder geval flexibel genoeg kan worden opgesteld om veilig te kunnen staan op trappen van ongelijke hoogte.

Dakladder

De dakladder is, zoals de naam al zegt, een ladder die speciaal is gemaakt voor gebruik op daken van huizen. Hij is speciaal verdiept aan de zijrails, zodat deze op het dak rusten en de ladder er niet af kan glijden. Bovendien hangt de ladder meestal aan haken.

Rolsteiger

Geen klassieke ladder, maar toch neemt de rolsteiger van rolsteiger.net veel functies over die een ladder vaak maar gedeeltelijk kan vervullen. De rolsteiger kan flexibel worden gepositioneerd met zijn wielen. Tegelijkertijd geeft het je een vast stavlak, wat het werken veel comfortabeler en veiliger maakt dan met een ladder.