Column web
Image default
Zakelijk

Voordelen van een alarmsysteem

Alarmsystemen in een winkel bespaart je veel geld

In Nederland groeit het aantal winkeldiefstallen gestaag. Gelukkig kunnen ondernemingen beroep doen op een professionele winkelbeveiliging. Op die manier kan erger worden voorkomen en houden de aanwezige beveiligers een oogje in het zeil wanneer de veiligheid van het winkelpersoneel mogelijk in gevaar komt. De voordelen en meerwaarde van een winkelbeveiliging even op een rijtje gezet.

Een alarmsysteem werkt preventief

Het grote voordeel van een alarmsysteem is dat het een preventieve werking heeft. Wanneer dieven in de gaten hebben dat de winkelruimte uitstekend is beveiligd door de aanwezige beveiligingscamera’s, dan zal er niet zo snel een diefstal worden gepleegd. Een alarmsysteem zorgt er sowieso voor dat inbrekers worden afgeschrikt om op heterdaad te worden betrapt.

Een alarmsysteem detecteert meteen het gevaar in een winkel

Het grote pluspunt van een alarmsysteem is ook dat een bepaald gevaar meteen wordt herkend. Of het nu gaat om een smeulende brand of een poging van een inbreker die met geweld een deur willen openmaken, maakt niet uit. Sommige gesofisticeerde alarmsystemen detecteren zelfs levensgevaarlijke stoffen zoals koolstofmonoxide. Op die manier kan je de winkel met een fijn gevoel na de openingsuren verlaten en op beide oren slapen.

De koppeling van een alarmsysteem aan een meldkamer

Bepaalde alarmsystemen bieden de mogelijkheid om te koppelen aan de winkelruimte via de smartphone. Een andere mogelijkheid is dat het alarmsysteem rechtstreeks verbonden is met een meldkamer. Als er een bepaald gevaar wordt ontdekt, wordt automatisch een noodsignaal gestuurd. Dit zorgt voor een prettig veiligheidsgevoel wanneer de winkel gesloten is.

Een alarmsysteem en de verzekeringsmaatschappijen

Verzekeringsmaatschappijen hechten heel veel belang als een winkeleigenaar over een alarmsysteem beschikt. Het helpt niet alleen de schadeclaim vereenvoudigen, maar bij sommige verzekeringsmakelaars is het zelfs mogelijk om een een lagere verzekeringspremie te verkrijgen. Dit is altijd mooi meegenomen als bedrijfsleider.

Werken als winkelbeveiliger: het grote voordeel

Een winkelbeveiliger is ongetwijfeld een eyecatcher in een zaak. Zijn of haar opvallende aanwezigheid valt door de robuuste houding op, in combinatie met het in het oog springende gedrag. In feite voert een winkelbeveiliger twee kerntaken uit: de shopeigenaar helpen om diefstallen te voorkomen en dat het winkelpersoneel zich veilig voelt. Verlies niet uit het oog dat beveiligers permanent worden getraind op interventietechnieken.