Column web
Image default
Financieel

Hoe een lening met €4.000 heeft bespaard en mijn kredietscore met 50 punten heeft veranderingen

We hebben allemaal gehoord over de voordelen van persoonlijke leningen, dus hier is mijn eigen ervaring.

Ten eerste, hier is het verhaal waarom ik uiteindelijk een persoonlijke lening heb afgesloten.

Een paar jaar geleden, mijn vrouw en ik besloot ons “voor altijd” huis te kopen. Er was niets mis met het huis waarin we hadden gewoond, behalve dat het te klein was voor meer dan ons tweeën. We hadden onlangs vernomen dat mijn vrouw zwanger was van ons eerste kind, en we wisten dat het niet bij één kind zou stoppen – en de gedachte om te verhuizen terwijl we al kleine kinderen hadden, was niet zo aantrekkelijk. (Als je nog geen kinderen hebt, spoiler alert — ze hebben veel spullen!)

Hoe dan ook, om een lang verhaal kort te maken, het huis dat we kochten had meer dan twee keer de vierkante meters van ons voormalige woning, waardoor we veel extra ruimte hadden om in te richten. Ik vond uitstekende 0% financierings deals voor meubels voor de babykamer, onze woonkamer, mijn kantoor en andere ruimtes. En omdat het huis een uitstekende “mancave”-kamer heeft, heb ik een mooi tv- en geluidssysteem uitgegeven, dat ook een tijdje tegen 0% rente was.

Nou, vooruitspoelen ongeveer een jaar, en hoewel ik een groot deel van deze schuld had afbetaald, stond er nog een aanzienlijk saldo uit en kwamen de 0% APR’s bijna ten einde. Ik was benieuwd naar de aanbiedingen voor persoonlijke leningen die ik steeds in mijn mailbox zag, en aangezien ik een goede kredietscore had, besloot ik te kijken wat ik kon krijgen.

Uiteindelijk kreeg ik een persoonlijke lening om te betalen van de resterende saldi van de verhuis gerelateerde schuld, evenals enkele andere schulden die we tijdens ons eerste jaar als ouders hadden opgelopen. De bestaande creditcardschuld zou een JKP hebben gehad van 16% tot 29% als ik deze ongewijzigd had gehouden, maar ik kon een persoonlijke lening krijgen met een JKP van ongeveer 7% gedurende drie jaar. Waar heb ik allemaal deze slimme trucs geleerd? Nou dat was op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/. Als ik hier niet gelezen had was ik nooit op dit verschil gekomen!

Hoeveel heb ik gespaard?

Er zijn twee belangrijke potentiële voordelen van het afsluiten van een persoonlijke lening: geld besparen en uw kredietwaardigheid verbeteren. Ten eerste, hier is een bespreking van de besparingen.

Ervan uitgaande dat ik de schulden hoe dan ook in een periode van drie jaar zou hebben afbetaald, bespaarde de lagere APR die ik kreeg met een persoonlijke lening me in totaal meer dan € 4.000 aan rente. Dat is een aanzienlijk bedrag.

Wat is er met mijn kredietscore gebeurd?

De andere kant van de vergelijking is dat mijn kredietscore aanzienlijk is gestegen. En snel.

Daar zijn twee belangrijke redenen voor. Ten eerste worden leningen op afbetaling over het algemeen gunstiger geacht dan doorlopende schulden, zoals creditcards. Ten tweede, door mijn schulden over te zetten naar een persoonlijke lening en de bestaande kredietrekeningen geopend te houden (maar zonder saldo), verbeterde het mijn kredietgebruik aanzienlijk.

Zoals ik al zei, was mijn kredietscore al goed — ongeveer 730 FICO® Score — voorafgaand aan het afsluiten van de lening. Dit is aanzienlijk boven het gemiddelde, maar is niet helemaal top. Welnu, twee maanden nadat ik mijn persoonlijke lening had afgesloten, controleerde ik opnieuw — mijn kredietscore lag nu tussen de 770 en 780, afhankelijk van naar welke van de drie kredietbureaus ik keek.

Dat is dat een grote sprong. Mijn nieuwe mediane score van 775 plaatst me goed in de uitstekende krediet wereld.

Elke situatie is anders

Voor alle duidelijkheid, dit is slechts mijn persoonlijke ervaring, en elke kredietsituatie is anders . De besparingen die u krijgt van een persoonlijke lening (indien van toepassing) hangt af van verschillende factoren, zoals uw huidige kredietscore, de rentetarieven op uw andere schulden en meer. En de impact op uw kredietwaardigheid hangt ook af van een heleboel verschillende variabelen — veel te veel om ze hier allemaal op te sommen.

Over het algemeen kan een persoonlijke lening u geld besparen en uw credit. Het is echter belangrijk om te beseffen dat dit slechts een algemene regel is en niet in elke situatie van toepassing is. U weet pas zeker hoeveel u kunt besparen met een persoonlijke lening als u een aanvraag indient, en u weet pas wat de impact is op uw kredietwaardigheid nadat u zelf al een lening heeft afgesloten. Omdat elke situatie anders is is t altijd goed om te kijken op https://bkrminilening.nl/. Hierdoor kun jij beter je situatie inschatten, wat weer helpt risico’s te beperken.

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/3000-euro-lenen-zonder-gedoe/