Column web
Image default
Financieel

Tips om je Wft te behalen

Wil je aan de slag in de financiele sector? Dan dien je het Wft certificaat te behalen. Hiervoor doe je eerst een opleiding, waarin je alle stof tot je neemt. Wanneer je het Wft certificaat behaald hebt, kun je verder aan de slag om je te gaan specialiseren. Maar hoe bereid je je optimaal voor om in een keer het certificaat te behalen? Lees hier tips om je Wft met Hoffelijk te behalen

Geef jezelf genoeg tijd om te studeren

Maak een studieschema dat past bij jouw manier van studeren en laat niets op het laatste moment liggen. Hoewel sommige studenten van de Wft-opleiding lijken te gedijen op last-minute studeren, is deze manier van gedeeltelijk studeren vaak niet de beste aanpak voor examenvoorbereiding. Schrijf op hoeveel examens je hebt, hoeveel pagina’s je nog moet leren en hoeveel dagen je nog hebt. Organiseer daarna je studiegewoonten dienovereenkomstig.

Zorg ervoor dat je studeerruimte georganiseerd is

Zorg ervoor dat je op je bureau genoeg ruimte hebt om je tekstboeken en aantekeningen van de Wft opleiding te spreiden. Zorg er ook voor dat de kamer voldoende licht is en dat je stoel voldoende rust biedt. Let op details die je kunnen afleiden en verwijder ze uit je studeerruimte. Zorg ervoor dat je je prettig voelt in de studieruimte en dat je je kunt concentreren. Voor sommige mensen betekent dit complete stilte, terwijl voor anderen het luisteren naar muziek helpt. Sommigen van ons hebben behoefte aan complete orde om zich te concentreren, terwijl anderen graag studeren in een meer opgeruimde omgeving. Zorg ervoor dat de studieruimte vriendelijk en aangenaam is, zodat je je volledig kunt concentreren.

Gebruik stroomdiagrammen en diagrammen

Visuele hulpmiddelen kunnen bijzonder nuttig zijn bij het doornemen van leerstof. Schrijf aan het begin van een onderwerp alles op wat je al weet over het onderwerp. Dichter bij het examen kunt je de revisie notities omzetten in een diagram. Op die manier kan de visuele herinnering je aanzienlijk helpen om klaar te zijn voor het examen.

Oefen op oude examens

Een van de meest effectieve manieren om je voor te bereiden op examens is door te oefenen met een oude versie van eerdere examens. Een oude test zal je helpen om het formaat en de formulering van de vragen te zien en het zal goed voor je zijn om te weten wat je kunt verwachten, maar ook als een waardige oefening voor het meten van de tijd die je nodig hebt voor de werkelijke test.

Leg de antwoorden uit aan anderen

Met de hulp van je familie en vrienden kun je uitblinken op je examen. Leg hen je redenering uit waarom je een bepaalde vraag op een bepaalde manier hebt beantwoord.

Organiseer studiegroepen met vrienden

Studiegroepen kunnen je helpen de antwoorden te krijgen die je nodig hebt en taken sneller af te ronden. Zorg er alleen wel voor dat de groep gefocust is op het onderwerp en dat ze niet snel afgeleid zijn.

Neem regelmatig pauzes

Regelmatige pauzes zijn nodig voor de hersenen om zich weer te kunnen concentreren. Het is niet de beste tactiek om lange uren te studeren omdat het op lange termijn vasthouden van kennis bijna onmogelijk is. Het belangrijkste onderdeel van studeren is het ontwikkelen van een routine die past bij jouw stijl van studeren. Zodra je het Wft certificaat behaald hebt, kun je je specialiseren met een aanvullend diploma. Een voorbeeld hiervan is het Wft Zorg certificaat.

http://financieel.hoffelijk.nl