Column web
Image default
Financieel

Moet u een persoonlijke lening afsluiten om creditcardschulden af te betalen?

Ondanks onze inspanningen om onze kosten te dekken, werpt het leven ons soms tegen sommige curveballs, zoals huis- of autoreparaties die niet kunnen worden uitgesteld. Als dat gebeurt, is het gemakkelijk genoeg om een creditcardsaldo op te bouwen.

Als u geld verschuldigd bent op uw creditcards, vraagt u zich misschien af of het consolideren van die schuld via een persoonlijke lening de juiste keuze is. En het antwoord? Dat zou kunnen.

Het voordeel van persoonlijke leningen

Met een persoonlijke lening kunt u om welke reden dan ook geld lenen. Dus als je meerdere creditcardsaldi boven je hoofd hebt hangen, kan het heel logisch zijn om ze samen te voegen met een persoonlijke lening.

In veel gevallen kom je in aanmerking voor een lagere rente op een persoonlijke lening dan wat uw creditcards u in rekening brengen op uw schuld. Dit geldt vooral als u een hoge credit score heeft. Als zodanig kan het gebruik van een persoonlijke lening om creditcards af te betalen uw schuld goedkoper maken om af te lossen.

Bovendien, zolang u uw persoonlijke leningbetalingen op schema doet, zou het hebben van die lening uw kredietwaardigheid niet moeten schaden scoren. Aan de andere kant kan te veel creditcardschuld uw kredietscore schaden.

Een factor die meespeelt bij het berekenen van uw kredietscore is uw kredietgebruiksratio. Die verhouding meet de hoeveelheid beschikbaar doorlopend krediet die u tegelijk gebruikt.

Hoe hoger die verhouding, hoe meer schade het kan veroorzaken. Maar persoonlijke leningsaldi tellen niet mee voor die verhouding omdat ze niet als een doorlopende kredietlijn worden beschouwd. Persoonlijke leningen zijn leningen op afbetaling die in de loop van de tijd in vaste bedragen worden terugbetaald. Dus alleen al vanuit het oogpunt van de kredietwaardigheid kan een persoonlijke lening een slimmere manier zijn om schulden af te betalen.

De keerzijde van persoonlijke leningen

Als u een huis bezit en een hypotheek heeft, u herinnert zich misschien dat u bij het afsluiten van uw lening een stapel geld moest bedenken voor de afsluitingskosten. Welnu, persoonlijke leningen werken op dezelfde manier, omdat u over het algemeen afsluitkosten betaalt over het bedrag dat u leent. Die kosten kunnen ten koste gaan van de besparingen die u oplevert door de rente op uw schuld te verlagen. Wil je bijvoorbeeld een DJI Osmo huren of eenschoen op afbetaling kopen? Dan moet je er rekening mee houden dat dit ook gepaard gaat met een persoonlijke lening.

Bovendien, als u een sterk krediet heeft, kan het lonen om een saldooverdracht te bekijken voordat u uw creditcardschuld consolideert met een persoonlijke lening. Met een saldooverdracht kunt u uw bestaande creditcardsaldi naar één kaart verplaatsen. Vaak wordt die nieuwe kaart geleverd met een inleidende APR van 0% die u helpt te voorkomen dat u gedurende een bepaalde periode rente op uw schuld krijgt. Dus als u denkt dat u uw schuld kunt afbetalen voordat de introductieperiode afloopt, kan een saldooverdracht een betere keuze zijn dan een persoonlijke lening.

Ten slotte leggen persoonlijke leningen over het algemeen een leenminimum op. Als je niet zoveel creditcardschuld hebt, dan heeft het misschien geen zin om een persoonlijke lening af te sluiten. In dat geval kan een saldooverdracht een geschiktere optie zijn om te onderzoeken.

Het komt erop neer

Het gebruik van een persoonlijke lening om creditcardschuld af te lossen is een redelijke manier van handelen. Maar voordat u die route bewandelt, moet u ervoor zorgen dat dit de juiste keuze voor u is. In sommige gevallen kan een saldooverdracht uiteindelijk een meer kosteneffectieve manier zijn om de schuld die u heeft opgebouwd af te betalen.

Onze team van onafhankelijke experts verdiepte zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden. 

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/