Column web
Image default
Woning en Tuin

Wel natuur, geen groene vingers

Wat moet je doen wanneer je graag meer natuur om je heen wilt maar je niet beschikt over de groene vingers die je zo graag zou willen hebben? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een hovenier het onderhoud van je tuin te laten doen maar zij zijn zeer prijzig, is het mogelijk om zelf op te pakken? Je kunt eenvoudig haagplanten kopen bij Hagen-planten.nl en je hekwerk vervangen door een haag. Zo creëer je meer natuur in je tuin zonder lastige werkzaamheden uit te voeren.

Van proberen leer je het meeste 

De uitspraak “van proberen, kun je leren” is echt waar. Je kunt een hoop boeken kopen in de hoop iets meer te leren over het onderhouden van beplanting maar het snelste leer je door het te doen. Pak een heggenschaar en probeer na een kort onderzoek wat uit. Mocht het fout gaan dan groeien de bladeren vanzelf terug aan! Gaat het echt heel fout dan kun je de haag nog vervangen door een nieuwe rode beukenhaag te van beukplanten.nl te kopen.

Vraag om hulp 

Wil jij beginnen met een eigen moestuin, maar weet je niet precies hoe je moet beginnen? Je kunt je ouders of opa en oma om hulp vragen. De kans is namelijk groot dat zij hier iets meer kennis van hebben of dit zelf hebben gedaan. Mochten zij geen kennis hebben dan kun je altijd nog Youtube of Google om hulp vragen. Ook op Instagram en andere sociale media zijn genoeg mensen die hun ervaringen delen, stuur ze een bericht of bekijk hun video’s. Ben niet bang om hulp te vragen aan anderen, wanneer ze zien hoe gemotiveerd jij bent genieten ze er hoogstwaarschijnlijk van.

Richt je tuin overzichtelijk in

Wanneer je in je tuin meerdere projecten tegelijkertijd aangaat is het belangrijk dat je overzicht kunt houden. Zorg ervoor dat planten niet door elkaar heen groeien en dat gewassen bij elkaar staan. Daarnaast is het belangrijk om genoeg looproutes te houden en zorg dat de planten hier niet overheen groeien. Overzicht is van groot belang, denk je hier meer tips bij nodig te hebben dan kun je op voorgaande link klikken.