Column web
Dieren

Waarom een dierenverzekering afsluiten

Waarom is het handig en soms noodzakelijk om een dierenverzekering af te sluiten en om aan dierenverzekering vergelijken te doen?

Ten eerste, en in mijn ogen de meest belangrijke reden is, dat u dan letterlijk verzekerd bent van de allerbeste zorg voor uw geliefde dier voor een vast bedrag per maand. U heeft geen kopzorgen meer over hele hoge zorgkosten voor uw dier, mocht het onverhoopt ziek worden of wat gaan mankeren. Een andere reden kan zijn, dat uw dier steeds ouder en ouder wordt en net als bij mensen het geval is, wat vaker in de lappenmand belandt dan een jonger exemplaar. Een dierenverzekering dekt dan de toegenomen hogere zorgkosten (of voor een groot gedeelte in ieder geval, dat heeft te maken met het eigen risico wat bij de afgesloten verzekering hoort).

Verschillende dierenverzekeringen

Hoe weet u nu welke dierenverzekering het meest voordelig voor u is en het beste bij uw wensen en situatie past? Het verdient aanbeveling om de verschillende dierenverzekeringen te vergelijken. Dit kunt u heel gemakkelijk doen vanuit uw luie stoel op internet of u kunt informatie inwinnen bij verschillende partijen en verzekeraars.

Waar op letten bij het vergelijken dierenverzekeringen?

Kijk vooral naar de maximale vergoeding per jaar. Er zijn behoorlijke verschillen in deze vergoedingen. Het is ook belangrijk wat er wordt vergoed. Heeft u bijvoorbeeld een huisdier waarvan bekend is dat het ras vaak heupproblemen krijgt, dan wilt u dat ook wel vergoed krijgen vanuit uw verzekering.

Bij de meeste dieren verzekeringen geldt een eigen risico. Dit kan bestaan uit een percentage van de kosten voor de behandeling van uw dier, of uit een geldbedrag. Als u bijvoorbeeld een eigen risico van €100,- heeft, betaald u van de behandelingen alleen de eerste 100 euro zelf. Bij sommige verzekeringen kunt u het eigen risico zelf bepalen, hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Er zijn verschillende partijen die huisdierenverzekeringen aanbieden, bijvoorbeeld Hema of Ohra. Bekijk van de verschillende partijen de reviews, zodat u met een betrouwbare verzekeraar in zee gaat. Samenvattend: een huisdierenverzekering is een goede optie als u niet voor onaangenaam hoge zorgkosten voor Uw huisdier wilt komen te staan. Het loont zich om tijd te steken in het dierenverzekering vergelijken om zo de beste keuze te maken die past bij uw situatie en uw huisdier.