Column web
Image default
Bedrijven

Waarom moet u als ondernemer uw datavernietiging uitbesteden?

Datavernietiging is een klus voor de experts, en ja, je zou het zelf kunnen doen, maar dan maak je het ingewikkelder dan nodig is. We vertellen daarom 4 redenen om hulp in te schakelen van een externe partij.

Kennis van zaken

Je bent niet in De Slimste Mens belandt, toch willen we vragen om na te denken over de vraag: hoeveel je weet over datavernietiging? Want als je hieruit een conclusie trekt, begrijp je dat een andere professional er beter in is. Denk hierbij aan de systemen uit elkaar halen, wetgeving volgen en de juiste categorie vinden om het afval weg te gooien.

Richten op overige zaken

Je bent ondernemer, dus er schuiven meerdere to-dolijstje door je gedachtegang. Wanneer deskundigen dit stukje werk overnemen, heb je tijd over om je organisatie naar het volgende level te tillen. Bovendien weet je tijdens het vaststellen van het tarief, de levertijden en verwerking dat het proces in goede handen is. Dat betekent geen plan bedenken na het avondmaal om de gegevens permanent te verwijderen. En daardoor komt een serie, hobby of sportmoment om de hoek kijken. Met andere woorden: je streept een activiteit uit je agenda en creëert echter ruimte voor de gebieden waarop je interesses liggen.

Tips voor de toekomst

De mensen die je inschakelt om de datavernietiging te voltooien, leggen het stappenplan aan jou en je werknemers uit, zo ontstaat er een leercurve waarmee bepaalde mensen binnen jouw bedrijf de handelingen begrijpen als een ingewijde. Overigens zijn er ook kansen om in dit proces te investeren. Zoals cursussen en trainingen aanbieden, de uitvoerder laten spreken voor de groep en een plan schrijven om datavernietiging uit te voeren. En nee, hiermee schep je geen extra concurrentie voor je zakenpartner, het is juist inspelen op de relatie dankzij het spreken van de vaktaal op de werkvloer.

Datavernietiging

Scheelt veel tijd en moeite

Stel, je besluit om de tegenovergestelde route in te slaan en regelt op eigen kracht de datavernietiging. Wat zal de uitkomst zijn? Waarschijnlijk een met een hoop frustratie, omdat je net begint en vervolgens obstakels treft die je liever omzeilt. De opdracht volbrengen is namelijk het doel. Vergelijk dit met de eerste keren fietsen waarbij je constant viel, daarentegen kennen de ondersteuners alle handelingen, schakelen eenvoudig over naar een nieuwe strategie en brengen bovenal resultaten mee richting de aanstaande bijeenkomst. Wellicht het belangrijkste: je bespaart een hoop geld, aangezien hulptroepen eerst meer kosten en na vele samenwerkingen een hogere opbrengst in het laatje leggen. Een rendement waarmee je daarna je vermogen uitbreidt.
Kortom: het is een slimme manier.