Column web
Image default
Mode en Kleding

Hoe kun je zo lang mogelijk van je rugzak genieten?

Hoe kun je zo lang mogelijk van je rugzak genieten?

Een goede rugzak kopen is vaak nog niet zo een gemakkelijke opgave. Dat heeft ermee te maken dat er heel veel aanbod is en daardoor is het lastig om een goede keuze te maken. Want er spelen meerdere factoren mee om te ontdekken of een rugzak de juiste is. Niet alleen het budget is belangrijk maar juist ook zaken zoals draagcomfort zijn heel erg belangrijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo lang mogelijk van je rugzak kunt genieten? Dat lees je hier in deze blog.

Een goede rugtas kopen

rugtassen zijn er in heel veel soorten en prijsklassen te koop. Er is simpelweg heel erg veel keuze. Van dure A merken tot de goedkopere budget varianten. Maar hoe weet je nu zeker dat je een goede keuze hebt gemaakt in het aanschaffen van een rugzak? Allereerst is de kwaliteit en het draagcomfort het allerbelangrijkste.

 

En daar kom je maar op één manier achter, door tassen niet zomaar te kopen maar eerst in de winkel te dragen. Tip, neem in een shopper tas wat spullen mee die je in de rugtas kunt stoppen. Zo heb je gelijk wat tegengewicht en kun je gelijk testen hoe de rugzak voelt als er wat extra gewicht in zit. 

 

Merk zegt niet alles

Wanneer je op zoekt gaat naar een goede rugzak is het niet zo dat je alleen maar bij de merk tassen terecht kunt. Natuurlijk zijn merk tassen over het algemeen wel van een betere kwaliteit maar de prijs is daar dan ook wel naar. Terwijl je ook prima terecht kunt bij een goedkoper merk. Alleen moet je dan goed letten op draagcomfort en bijvoorbeeld materiaalkeuze.

 

Onderhoud van de rugzak

Welke rugzak je ook koopt, als je geen goed onderhoud pleegt aan de rugtas dan kun je er ook niet lang van genieten. Dat wil zeggen dat het bijvoorbeeld belangrijk is om er voor te zorgen dat je na gebruik de rugzak goed schoonmaakt. Wanneer je de rugzak hebt gebruikt is het erg belangrijk om te checken of er dingen in de rugzak zitten die kunnen gaan rotten.

Denk bijvoorbeeld aan los fruit dat in de rugzak is gestopt. Dit is een van de dingen die snel vergeten wordt. Maar ook regelmatig de rugtas even schoon borstelen is belangrijk of inspuiten met een speciaal spul zodat het vochtbestendig blijft is erg belangrijk. Een goed onderhoud van jouw rugzak verlengd de levensduur van de rugzak.