Column web
Image default
Mode en Kleding

Middagdip? Met deze vijf tips ben je er zo vanaf!

Middagdip? Met deze vijf tips ben je er zo vanaf! 

Acht uren lang je focussen en concentreren dat is best lang. Meestal lukt dat niet. Voordat je het weet dwalen je gedachtes af en ga je online opzoek naar een nieuwe pasjeshouder. Zeker ochtendmensen hebben het in de middag moeilijk. Vervelend wanneer je jezelf vermoeid voelt, terwijl je nog heel wat uren moet maken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je tegen een middagdip kunt doen. Dit zijn ze: 

Tip 1: Zet een raam open 

Wanneer je in een benauwde ruimte zit te werken wordt je snel slaperig met als gevolg dat je je slecht kan concentreren. Je bent liever aan het appen met je beste vriend of vriendin over het kopen van een Nikkie tas of myomy tas dan dat je gefocust aan het werk bent. Zet daarom na de middaglunch een raam open. In een koele ruimte ben je een stuk geconcentreerder en productiever. 

Tip 2: Eet een gezonde lunch 

Het is verleidelijk om tussen de middag iets lekkers te eten. Let erop dat je iets gezonds kiest. De energie die je uit je eten haalt heb je namelijk nodig om de rest van de dag te kunnen werken. Kies voor iets met vezels en proteïnen. Ook groente en fruit zijn goed voor je. Kies geen voeding met veel suikers, want dan krijg je nog meer last van een middagdip. 

Tip 3: Ga een stukje wandelen of doe een lichte work-out 

Om een dip te voorkomen moet je juist actie ondernemen. Beweging is goed voor je lichaam en je geest. Door te wandelen komt je hoofd tot rust en kan je daarna weer focussen. Daarbij wordt je door te bewegen creatiever. Dat komt mooi uit. Naast wandelen kan je er ook voor kiezen om de trap op- en af te lopen of lichte oefeningen te doen zoals stretchen, een aantal push-ups of jumping jacks. 

Tip 4: Hydrateren 

Soms ben je zo druk op je werk dat je vergeet om drinken te halen. Geen goed idee, want door niets te drinken verlies je je alertheid. Je krijgt er een duf gevoel van en soms zelfs hoofdpijn. Zorg er daarom voor dat je voldoende drinkt. Niet liters koffie, maar water. Koffie maakt je tijdelijk alerter, maar dehydrateert ook. Zet daarom ’s ochtends een fles water op je bureau en drink hier regelmatig uit.  

Tip 5: Doe een powernap 

Je kan jezelf door de dag worstelen totdat het vijf uur ’s middags is, maar je kan er ook voor kiezen om een dutje te doen. Dat levert meer alertheid op en minder stress. Bovendien gaat je weerstand omhoog en krijg je meer creativiteit. De beste tijd om een kort dutje te doen is tussen 1 en 3 uur ’s middags. Je lichaam maakt in die tijd meer melatonine aan en zo versla je de sloomheid van de middag. Ziet jouw baas het niet zitten dat jij een kort dutje doet, verkort dan je lunchtijd, zodat je nog een klein powernapje kan doen. Zet een wekker om de tijd in de gaten te houden.