Column web
Image default
Mode en Kleding

Tips om de juiste dameslaarzen te kiezen

Lange laarzen dames zijn hét schoeisel voor de winter. Deze laarzen worden steeds populairder, en met reden. Ze zijn elegant en praktisch, en ze zien er geweldig uit van dag tot nacht. Bij het winkelen voor laarzen kun je verschillende modellen vinden. Het kan dus moeilijk zijn om de juiste te kiezen. De lange laarzen zijn er in verschillende lengtes, materialen en stijlen. Daarom moet je selectief zijn in het kiezen van het paar dat bij je persoonlijke stijl past. Het meest essentiële wat je moet overwegen is comfort. Hier zijn verschillende tips om het juiste paar lange laarzen te kiezen.

Vind de juiste maat

Iedereen heeft een andere voetmaat. Het is dus belangrijk om een laars te vinden die goed past en voldoende ruimte biedt voor je tenen om vrij te bewegen. Als je staat, moet er ongeveer een halve centimeter zitten tussen je langste teen en de punt van de laars. Draag bij het passen van een paar laarzen dunne sokken of een panty, zodat je tenen niet verkrampt aanvoelen. Als je voet strak of krap aanvoelt in de laars, dan is het misschien niet de juiste maat voor jou. Als je laarzen niet goed passen, gaan ze niet zo lang mee en kunnen ze je voeten pijn doen.

Controleer hoe comfortabel de binnenzool is

De binnenzool van een dameslaars is meestal gemaakt van schuim of leer en soms van beide. Het is belangrijk dat ze goed past en comfortabel aanvoelt als je ze langere tijd draagt. Anders krijg je zere voeten na een uurtje lopen. Je kunt dit testen door er ongeveer 10 minuten in rond te lopen, als ze dan nog comfortabel zitten, zitten ze waarschijnlijk de hele dag goed. Daarnaast kun je altijd nog inlegzooltjes gebruiken om de schoen met meer comfort te dragen. Deze zolen verbeteren ook je houding, en zijn dus goed voor je gezondheid.

Kies het juiste materiaal

Je wilt een materiaal kiezen dat er goed uitziet, maar ook goed aanvoelt. Leer is altijd een goede keuze omdat het er goed uitziet, maar ook langer meegaat dan synthetische materialen. Synthetische materialen kunnen gemakkelijk barsten en splijten na slechts een paar keer dragen. Dus, als je duurzame en langdurige laarzen wilt, zorg er dan voor dat ze gemaakt zijn van hoogwaardig leer of suède. Bovendien houdt leer je voeten warm tijdens de koudste maanden. Probeer, indien mogelijk, verschillende soorten materialen voordat je definitief beslist welke het beste bij jouw stijl past.