Column web
Image default
Mode en Kleding

Wanneer kies je voor een voorgevormde beha?

Wanneer kies je voor een voorgevormde beha?

 

Een voorgevormde bh. Het lijkt ideaal, maar is dat ook in het echt zo ideaal? Welke vrouwen zouden dan voor een voorgevulde bh moeten kiezen en wie juist niet? Er zijn veel dingen die je jezelf af zou kunnen vragen bij het maken van de keuze om wel of geen voorgevormde bh te gaan dragen. In deze blog kan je meer te weten komen over het dragen van een voorgevormde bh. 

Een voorgevormde bh

De cups van een voorgevormde bh bestaat uit een geheel. Er zijn dan ook geen naden te zien of te voelen. Het is alleen wel zo dat voorgevormde bh’s niet in alle cup maten te verkrijgen zijn. Dit heeft er alles mee te maken dat de bh uit een gedeelte stof gemaakt wordt. Voor de grotere cupmaten is het niet mogelijk om vanuit een stuk stof een bh te maken die ook stevig om de borsten kan vallen.

 

Iedere borst is uniek. Daardoor heeft ook niemand twee dezelfde borsten. Alleen is het verschil van beide borsten beide ene vrouw beter te zien dan bij de andere vrouw. In dat geval is het slim om een voorgevormde bh te dragen. Hiermee wordt het verschil in oogopslag gelijkgetrokken. 

 

Hoe weet je welke maat bh je moet dragen?

Er is een manier voor het cup maat berekenen welke maat bh je moet dragen. Dit kan je doen door je borstomvang te berekenen. Dit kan door je borst op te meten op het meest volle gedeelte. Over het algemeen is dit op dezelfde hoogte als je tepels.

 

Het meetlint moet niet te strak of te los gespannen zijn bij het meten van de omvang van je borsten. Doe de meting voor de spiegel, zodat je goed kan zien of het meetlint recht om je borst heen zit. Als je de maten van je borsten hebt gemeten, dan kan je op internet kijken naar een schema. In dit schema pas je jouw maten toe en zo zal je erachter komen welke maat bh voor jou het meest geschikt is. 

Kan je ook een sport-bh kopen met vulling?

Het is ook mogelijk een sport-bh met vulling te kopen. Ook deze soort bh is helemaal naadloos. De gevulde bh volgt de vorm van je borsten. Samen met het gegeven dat er geen naden in zitten zorgen ervoor dat je deze bh makkelijk kan dragen onder een shirt dat nauwsluitend is. Denk hierbij aan wielrenners of bij krachtsporten.