Column web
Image default
Energie

De voordelen van elektrisch verwarmen

Er zitten veel grote voordelen aan elektrisch verwarmen. In dit artikel bespreken we aantal van die voordelen en bekijken we waarom elektrische verwarmingen steeds populairder worden. 

Het nummer één voordeel van elektrische verwarmingen zijn toch echt de lage kosten. De installatiekosten zijn stukken lager dan bij reguliere verwarmingen en ook maandelijks kan het tot wel 60% minder kosten. Dit komt omdat gas steeds duurder wordt terwijl elektriciteit steeds voordeliger wordt. 

Het ziet er naar uit dat in de toekomst de prijs van gas blijft stijgen en de prijs van elektriciteit blijft dalen. Dit omdat fossiele brandstoffen steeds minder beschikbaar zijn en slecht zijn voor het milieu. De overheid neemt dan ook stappen in de vorm van belastingen en heffingen om het gebruik van gas tegen te gaan. Tegelijkertijd moedigt de overheid het gebruik van elektrische verwarmingen juist aan. Ondertussen worden er ook nog eens steeds meer innovatieve en duurzame stappen gemaakt als het gaat om elektrisch verwarmen.

Een ander groot voordeel van de keuze voor een elektrische verwarming is de bijdrage aan een schoner milieu. Alles wat eraan doen om deze te verkleinen helpt de aarde verder. Door te kiezen voor een ecologische en duurzame manier van verwarmen maken we een bewuste keuze voor onze planeet. 

Een groot voordeel in de winter is dat elektrische panelen ontzettend snel opwarmen. Tot wel 6 maal sneller dan traditionele verwarmingen. Dat maakt dat je snel en comfortabel kunt opwarmen als je thuiskomt. Daarnaast is de temperatuurregeling beter en gemakkelijker. 

Nog een groot voordeel van infrarood verwarming is de positieve effecten op onze gezondheid. Door  te verwarmen met infraroodstraling wordt er namelijk geen zuurstof verbruikt en wordt de lucht niet droog. Dat voorkomt hoofdpijn, keelpijn en vermoeidheidsklachten. Bovendien is er bij de keuze voor infrarood verwarming ook nog eens het feit dat infraroodstraling veel in de geneeskunde wordt gebruikt. Dat vertelt ons naast het feit dat het niet slecht voor ons is, het juist goed voor ons is.

Een niet te vergeten voordeel is dat er bij elektrische verwarmingen geen onderhoud nodig is. En ook dat is weer goed voor de portemonnee. Daarnaast hebben ze een langere levensduur en zijn ze gemakkelijker schoon te maken.

Ook staan elektrische panelen een stuk fraaier in huis, op kantoor of in een restaurant dan reguliere verwarmingen. Daarnaast zijn gemakkelijker te plaatsen en soms zelfs te verplaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verplaatsbaar infrarood glas paneel.

Voor meer informatie over elektrische verwarmingen kun je hier terecht bij. Ook voor het aanschaffen van je eigen elektrische verwarming.

https://verwarmwinkel.nl/