Column web
Image default
Mode en Kleding

De beste tips om je sieraden mooi te houden

Voor vele mensen is een sieraad heel erg persoonlijk. Een sieraad gekocht op vakantie brengt je terug naar de plek waar je het sieraad kocht. Of het neemt je terug naar het moment dat je ten huwelijk werd gevraagd. Anderzijds kan een sieraad ook een hele hoge emotionele waarde hebben, bijvoorbeeld een erfstuk van je oma of goede kennis. Aangezien sieraden vaak een hoge emotionele waarden hebben, is het natuurlijk ook belangrijk om deze mooi en glanzend te houden. Maar, hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel vertel ik je hoe jij het beste voor je sieraden kan zorgen. 

Hoe houd je een sieraad mooi? 

Enkele basistips kan ervoor zorgen dat je sieraden langer mooi blijven. Het is bijvoorbeeld verstandig om niet je sieraden te dragen bij bijvoorbeeld het douchen en zwemmen. Wanneer je hier rekening mee houdt, dan zal je al veel voordeel behalen. Ook is het af te raden om je sieraden te dragen tijdens het sporten. Zweten en transpireren kan een oorzaak zijn voor verkleurende sieraden. Draag je een armband of ketting? Let er dan op om eerst parfum op te spuiten en daarna pas je sieraden om te doen. Houd rekening met deze basistips en je zal langer genieten van je sieraden. 

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je sieraden om wat voor reden dan ook vies zijn geworden. Of in de loop der tijd glanzen ze niet meer zo mooi. Dan kan je natuurlijk ook eens je sieraden schoonmaken met een sieraden poets. Wanneer jij je sieraden gaat schoonmaken moet je zeker op het volgende letten: 

Het materiaal 

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar jouw sieraad van is gemaakt. Je weet dan of je sieraden wel of niet snel verkleuren. Koper vergt bijvoorbeeld een andere schoonmaakmethode dan vergulde sieraden. En vergulde sieraden kunnen weer van verschillende materialen gemaakt zijn, bijvoorbeeld zink of rvs. Deze sieraden worden dan afgewerkt met een laagje goud of zilver. Let dus goed op waarvan het materiaal is gemaakt, want het kan ook averechts werken als je de verkeerde schoonmaakmethode kiest. Mijn tip: laat je vooral informeren door de lokale juwelier. 

Verkeerde schoonmaaktips 

10 tips om je sieraden schoon te maken! Ben jij dit al tegengekomen? Internet staat er vol mee: sieraden schoonmaak tips. Helaas zijn er ook verschillende websites waar verkeerde informatie gegeven wordt. Zij raden bijvoorbeeld een schoonmaakmethode aan voor jouw sieraad, maar in werkelijkheid doet het meer kwaad dan goed. Daarom moet je altijd eerst grondig onderzoek doen, voordat je direct aan de slag gaat met het schoonmaken van je sieraden. 

Ter illustratie, vroeger maakte ze sieraden schoon door het maken van schoonmaak badjes van zout of het poetsen van zilver met tandpasta. Deze methodes zijn tegenwoordig achterhaald en kunnen zelf je sieraden beschadigen. Let hier dus mee op.  

Maar, hoe kun je dan wel veilig je sieraden reinigen? Kies dan voor speciale sieraden allesreiniger, want dan weet je dat je sieraad goed schoon wordt zonder het materiaal beschadigd. Een sieraden allesreiniger is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van sieraden. Kwaliteit allesreiniger is bijvoorbeeld geschikt voor alle materialen, geeft direct resultaat en beschermt het sieraad ook nog eens. Met sieraad allesreiniger kun je dus extra lang genieten van jouw mooie sieraden. Benieuwd geworden? Bekijk dan ook eens Coat & Shine sieraden allesreiniger

 

Gerelateerde artikelen

Overhemden voor heren: de 3 soorten

Zilveren sieraden shoppen

Ben jij al klaar voor de zomer van 2022?