Column web
Image default
Woning en Tuin

Jouw stappenplan naar de ideale marmeren schaal

Als je op zoek bent naar een nieuwe schaal voor in huis, denk dan zeker eens aan een marmeren uitvoering. Met marmer ben je vaak namelijk een stuk beter uit. Het materiaal is duurzamer, bestand tegen slijtage en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast is het ontzettend stevig, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat het buigt of breekt!

Een marmeren schaal heeft 3 belangrijke dingen waar je op moet letten: de voet, de kleur en de afmetingen van de schaal. Wij lopen alle 3 deze onderdelen met je door, zodat jij de ideale marmeren schaal kunt uitzoeken bij een aanbieder zoals IndoMarmer.

 

Stap 1: Wel of geen voet?

Het grootste onderscheid bij marmeren schalen zit hem in de voet. Schalen met voet hebben vaak net wat minder ruimte dan schalen zonder voet, al is dit verschil bijna niet te merken. Verder komt het dus voornamelijk aan op jouw persoonlijke smaak.  Over het algemeen wordt een schaal met voet iets luxer en stijlvoller gevonden. Kijk vooral goed naar wat je zelf mooi vindt, of wat eventueel goed in je huidige interieur zou passen. Kun je niet kiezen? Doe eens gek en bestel zowel de versie met als zonder voet! Je kunt deze twee dan steeds afwisselen. Ook kun je ze op twee verschillende plaatsen neerzetten om zo de verbinding tussen twee ruimtes in je huis te versterken.

 

Stap 2: Een kleur kiezen

Marmer is al lang niet meer alleen beschikbaar in de klassieke kleuren. Je kunt natuurlijk nog steeds een schaal in marmer of crèmekleur bestellen, maar voor iedereen die net wat anders wil, is er tegenwoordig ook meer dan genoeg keuze. De meest opvallende opties is rood of Java-rose marmer. Deze kleur is een echte eye catcher. Net zo uniek maar iets minder kleurrijk: de schalen van versteend hout. Daarmee krijgt je schaal een houten look, maar toch met de karakteristieken van marmer.

 

Stap 3: Het formaat

Bedenk hier vooral wat je uiteindelijk met de schaal wilt gaan doen. Wil je hem gebruiken om je belangrijkste sleutelbos in op te bergen en verder niet veel anders? Dan heb je een kleinere schaal nodig dan wanneer je hem gebruikt als fruitschaal. Gemiddeld zijn fruitschalen ergens tussen de 25 en 40 centimeter in doorsnede. Hoe groter deze doorsnede, hoe meer je er natuurlijk in kwijt kunt. Houdt hiervoor dus vooral rekening met het doeleinde, maar vergeet ook niet hoeveel plaats je op de bestemde plek hebt en wat je zelf het mooist vindt!