Column web
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras lekker zacht

Kunstgras heeft vele voordelen voor volwassenen, maar als je kinderen hebt die graag in de tuin spelen, is het aanleggen van een kunstgrasmat helemaal een perfecte oplossing. Kinderen spelen de hele dag door en dan het liefst buiten in de tuin. Vallen hoort daarbij. Heb je echter een gazon van kunst gras, dan zullen ze zich echter niet snel bezeren. Kunst gras voelt namelijk enorm zacht aan en is daarnaast ook nog eens schokdempend. Zelfs bij intensief gebruik zal je grasmat er altijd mooi bij liggen. In vergelijking met echt gras is het namelijk enorm slijtvast.

Net echt gras

Kunst gras kun je tegenwoordig niet meer onderscheiden van echt gras. Het ziet er altijd verzorgd uit en het behoudt het hele jaar door die frisse, groene kleur. Wil je speeltoestellen plaatsen in je tuin? Dan kun je dat het beste doen op zogenaamd sportgras. Dit is een variatie van kunstgras die een aardig stootje kan hebben, zoals kinderen die rennen of van een klimrek springen. Sportgras is speciaal voor intensief gebruik ontwikkeld en heeft net als echt gras een schokdempende werking. Dat is het ideale aan kunstgras met jonge kinderen; doordat het zo zacht aanvoelt en schokdempend is, zullen ze zich veel minder snel bezeren dan wanneer ze op echt gras zouden spelen.

Kunstgras ideaal voor allergieën

Naast het feit dat kunstgras heerlijk zacht is voor spelende kinderen, heeft het nog een bijkomend voordeel voor kinderen (en volwassenen) die last hebben van astma, allergieën of gevoelige luchtwegen. Kunstgras hoeft niet gemaaid te worden, en dit zorgt ervoor dat er minder stof en graspollen in de lucht hangen. Ook kleding wordt niet vies wanneer kinderen de hele dag buiten spelen op kunstgras. Spelen op echt gras zorgt regelmatig voor groene vlekken in broeken die er amper uit te krijgen zijn. met kunstgras kunnen kinderen de hele dag spelen, ravotten, voetballen en vallen zonder vies te worden. Ideaal!

Kunstgras beschadigt niet

Ook een zwembad kun je makkelijk plaatsen op je gazon van kunst gras. In tegenstelling tot echt gras zal kunst gras niet beschadigen door de zwaarte van het zwembad. Het behoudt zijn oorspronkelijk kleur en het gras kun je gewoon weer opborstelen als het plat is geworden. Nog een voordeel van kunst gras is, is dat het super snel droogt na een regenbui. Natuurlijk gras blijft heel erg lang nat als het geregend heeft, maar kunstgras is binnen no time weer droog, zeker als de zon er op staat.

Geen onderhoud

Heb je een grasmat van echt gras? Dan moet je rekening houden met veel onderhoud. Het moet bemest worden, geverticuteerd, gemaaid, gesproeid en soms moeten er nieuwe stukken ingelegd of ingezaaid worden. Kunst gras daarentegen heeft bijna geen onderhoud nodig. Kunstgras hoef je alleen maar regelmatig op te borstelen, zodat de grassprieten mooi omhoog blijven staan. Als je kind een glas frisdrank heeft omgegooid, of als je kat in de tuin heeft gepoept, dan kun je de grasmat heel gemakkelijk schoonmaken met een sopje.

https://www.kunstgrasdirect.nl

Gerelateerde artikelen

4 redenen om een waterontharder te kopen

Hekwerk voor dieren

Een goedkope laminaatvloer: hoe werkt dat precies?