Column web
Image default
Telefonie

Wat houdt een goede klantenservice in? Maak kennis met de 3 P’s

Bij het managen van een bedrijf is er nooit een tekort aan werk dat gedaan moet worden. Of u nu gefocust bent op verkoopcijfers, marketingstrategieën of interne organisatie, er is altijd iets dat u en uw team kunnen doen om te verbeteren. Dat gezegd hebbende, als het gaat om klantenservice , kan het moeilijk zijn om precies te weten waar u uw verbeteringsinspanningen op moet richten. Moet ik de openingstijden van mijn klantenservice aanpassen? Moet ik meer klantgerichte medewerkers aannemen? Misschien moet ik mijn klantenservice-aanpak helemaal heroverwegen? Het beantwoorden van al deze vragen is niet eenvoudig. Gecombineerd is de echte zorg echter waar je je het eerst op moet concentreren, met de vraag: “Wat houdt een goede klantenservice in?”

In wezen draaien de 3 belangrijke kwaliteiten van klantenservice rond drie “p’s”: professionaliteit, geduld en een “people-first” houding. Hoewel de klantenservice van klant tot klant verschilt, bent u op de goede weg zolang u deze richtlijnen volgt. 

Hier zullen we de 3 belangrijke kwaliteiten van klantenservice in meer detail opsplitsen. We zullen ook enkele leiders op het gebied van klantenservice bespreken, zodat u hun voorbeeld kunt volgen als u niet zeker weet hoe hoogwaardige klantenservice eruit moet zien. Laten we beginnen!

De drie P’s van hoogwaardige klantenservice

Om een ​​idee te krijgen waarom de drie “P”-en belangrijk zijn, laten we eerst eens kijken wat ze zijn. De eerste “P”, professionaliteit, verwijst naar de houding die u aanneemt ten opzichte van uw klanten. Zelfs als een klant boos is of zich onvolwassen gedraagt, is het aan jou om de situatie, indien mogelijk, te verdoezelen en te doen wat je kunt om je merk in een positief daglicht te stellen. 

Three Ps Graphic voor de 3 belangrijke eigenschappen van klantenservice – Brittany Hodak

De tweede “P”, geduld, betekent onthouden dat elke klant anders is. Ook al zijn er natuurlijk enkele veelvoorkomende ‘do’s’ en ‘don’t’s, elke klant leert in een ander tempo en kan reageren op een veelvoorkomende praktijk op een manier die u niet had verwacht. Kwalitatief hoogwaardige dienstverlening leveren betekent dan ook creatief en flexibel zijn. 

Ten slotte bouwt de derde “P”, een houding waarbij de mens centraal staat, voort op professionaliteit en geduld. Met deze houding in gedachten moet uw klantenservice strategie het idee van menselijke verbinding versterken. Met andere woorden, uitzonderlijke service betekent onthouden dat, hoewel contant geld van eigenaar wisselt, het geld niet het belangrijkste onderdeel van de transactie is. Het is de relatie die je aangaat met de klant. 

We zullen elk van deze 3 belangrijke kwaliteiten van klantenservice hieronder in meer detail bespreken. Zo weet u niet zomaar wat u ‘moet’ doen. U weet ook hoe u elk inzicht met vertrouwen in actie kunt omzetten.

Heb je wel eens moeite met een klantenservice bereiken? Lees hier hoe je dit het beste kunt aanpakken. 

https://klantenservicedirect.nl/