Column web
Image default
Kinderen

Wat zijn de huidige corona maatregelen voor een kinderdagverblijf in Rotterdam

Helaas pakt het coronavirus weer de overhand in ons land en zijn kinderdagverblijven helaas tot 8 februari gesloten. Ze zijn echter niet volledig gesloten, zo is er bijvoorbeeld een noodopvang. De noodopvang houdt de reguliere tijden aan en deze noodopvangen zijn alleen voor mensen met een cruciaal beroep, voor kinderen die vanwege een moeilijke situatie veel thuis zitten, voor kinderen die maatwerk nodig hebben of voor kwetsbare kinderen. Ook basisscholen, middelbare scholen en hoger onderwijs zijn allemaal gesloten, alleen examenklassen hoeven nog maar naar school toe.

Britse variant coronavirus

Het komt deels door een nieuwe variant van het coronavirus dat een verlenging van de lockdown tot stand is gekomen. Het virus grijpt snel om zich heen en daarom vragen ook veel mensen zich ook af of jonge kinderen ook impact hebben van de nieuwe variant. Er wordt op dit moment onderzoek naar gedaan en helaas zijn de uitkomsten nog niet bekent. 

Compensatie

Tijdens de lockdown is er ook de mogelijkheid om compensatie aan te vragen. Dit is zo omdat de rekeningen van de kinderopvang in de meeste gevallen doorbetaald moeten worden. De overheid wilt op deze manier de ouders compenseren die de kinderopvang moeten doorbetalen. 

Corona testen, sneltesten en vaccinaties

Wanneer kinderdagverblijven en scholen weer open gaan dan is het voor iedereen belangrijk dat medewerkers zich weer laten testen op corona. Ook zal het eraan liggen wat de uitkomsten zullen zijn van het onderzoek wat nu bezig is, namelijk de impact van het nieuwe variant virus op jonge kinderen. Het zou zomaar kunnen zijn dat ook kinderdagverblijf medewerkers voorrang krijgen op vaccinaties.

Kinderdagverblijf Rotterdam

Ook kinderdagverblijf Rotterdam en omstreken zullen aan al deze corona maatregelen voldoen. Je kan wel altijd nog terecht voor noodopvang als je voldoet aan de volgende criteria:

  • 1 of beide ouders hebben een cruciaal beroep

  • Je kind valt onder de kwetsbare doelgroep

  • Er is een moeilijke thuissituatie 

 

Gerelateerde artikelen

Een geboortebord om de geboorte van je kind te vieren

Het belang van kinderen leren fietsen

Radiografie en auto’s, goede combi?