Column web
Image default
Toerisme

Coronaproof uitjes

De afgelopen maanden zijn veel plannen in het water gevallen. Het was prachtig weer, maar vanwege Corona moesten we helaas thuisblijven. Inmiddels worden de maatregelen voorzichtig weer wat versoepeld. We mogen meer naar buiten! Maar de Corona-pandemie is nog niet over. Dus het blijft belangrijk om goed op te letten. We houden ons aan de anderhalve meter en blijven thuis wanneer we klachten (ook milde) hebben.

Maar ook met de nodige voorzorgsmaatregelen is er voldoende leuks te beleven. Althans, bij ons in Twente is er veel mogelijk. We hebben af en toe een beetje creatief moeten worden, maar we hebben een mooi pakket aan coronaproof uitjes kunnen bedenken die ook in de anderhalvemetersamenleving absoluut de moeite waard zijn.

Thuis

Sommige van die uitjes kun je gewoon thuis beleven, zoals het Twente Memory-spel of de Tukker Bingo. Maar het kan ook minder Oud-Hollandsch, zoals met technische zelfmaakpakketten. Leuke knutselpakketten waar je ook nog wat van kunt leren.

Coronaproof op de camping

Je kunt ook een paar dagen tot rust komen in Twente, want de regio heeft verschillende coronaproof ANWB-campings. Een kampeeruitje in Twente is Coronaproof, onder andere dankzij het privésanitair dat op veel campings wordt aangeboden. Gebruik je kampeerplek als uitvalsbasis en trek lekker de natuur in. Ga fietsen of wandelen en pauzeer met een uitgebreide picknick.

Coronaproof op je “eigen” landgoed

Maak van de nood een deugd en boek een Stay Safe arrangement: een geheel verzorgd verblijf in een historische villa op een enorm landgoed. Dankzij corona ervaar je hoe de rijken van toen het leven hebben beleefd.

Kom naar Twente voor coronaproof uitjes

De hierboven genoemde én andere coronaproof uitjes zijn allemaal in Twente te beleven. Op www.visittwente.nl kun je het volledige pakket aan coronaproof uitjes vinden. Voor elke uitje is uitgebreide informatie te vinden. Ook kun je gelijk via de site boeken.

Zeker in deze coronatijden is het Tijd voor Twente!