Column web
Toerisme

Bezienswaardigheden in Vietnam

 

Als je een rondreis door Vietnam gaat doen wil je dat natuurlijk om alle mooie bezienswaardigheden met je eigen ogen te kunnen zien. Maar hoe weet je zeker dat je alle bezienswaardigheden hebt gehad? Ik laat je vandaag kennismaken met de mooiste bezienswaardigheden in Vietnam, handig om uit te printen voordat je op reis gaat! 

 

 

Halong Bay 

 

Wanneer je in het noorden van Vietnam bent moet je hier zeker even een kijkje nemen. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden van Vietnam en dat is zeker niet zonder reden! Mooie, reusachtige rotsen van kalksteen die recht uit het water oprijzen omringt met prachtig natuur en veel mooie stranden. Wij raden je ook zeker aan om een halong bay cruise te doen. Dit geeft je de mooiste rondreis.

 

Hanoi 

En als je dan Halong Bay hebt bezocht kun je gelijk doorgaan naar de hoofdstad van Vietnam, dat er niet ver vandaan ligt. Snuif de sfeer en de cultuur op, geniet van de mensen om je heen, de feesten en het heerlijke eten. En ben je wel in voor wat cultuur en geschiedenis, dan vind je het oude centrum geweldig!

 

Hoi An 

 

Nog zo’n ontzettend mooie, oude stad is Hoi An. Er is een rijke geschiedenis over de handel en cultuur en dat zie je al wanneer je het oude centrum binnen loopt. Ook zijn er veel verschillende eettentjes aan de rivier te vinden die ’s avonds romantisch verlicht zijn; perfect om samen met je lief heen te gaan dus! 

 

Phu Quoc

 

Dit tropische eiland staat bekend om de mooie, verlaten witte stranden tegenover de ruige natuurlijk. Een geweldig mooi eiland om te gaan snorkelen maar wanneer je dit liever niet wil kun je ook gaan toeren op een brommer. Wanneer je graag wat over de geschiedenis van dit Duivelseiland wilt weten kun je naar de concentratiekampen toe gaan. Deze werden in de Vietnamoorlog erg veel gebruikt. 

 

Ho Chi Minh City (Saigon)

 

Ben je toe aan een iets modernere omgeving, ga dan zeker hierheen! Je vindt hier een groot centrum met veel winkels, uitgaansgelegenheden, musea en zelfs een Starbucks en Macdonalds! Ook zie je de restanten terug van de Vietnamese oorlog en zie je in het straatbeeld goed terug dat deze stad lang in handen is geweest van de Amerikanen. 

 

Dalat 

 

Ben je wel in voor wat stoere outdoor activiteiten, breng dan een bezoek aan Dalat. Hier kun je wandelen, kanoën, klimmen en fietsen en dat allemaal met het prachtige landschap om je heen. Wil je een leuke uitdaging aan gaan, kies dan voor de Crazy 8 mountainbike tour. Deze tour is zwaar maar neemt je wel mee door de prachtige natuur en over bergtoppen waar je een geweldig uitzicht hebt. 

 

Rijstvelden 

 

Eén van de dingen die je gezien wilt hebben wanneer je in het noorden van Vietnam bent zijn de rijstvelden. Deze bevinden zich in de Muong Hoa vallei. Ook kun je daar een wandeling maken tussen bamboe, over de Fansipan en langs de vele inheemse dorpen. 

 

DMZ van Vietnam 

 

In het midden van Vietnam vind je de DMZ. Dit neutrale gebied werd ingesteld tijdens de Vietnamoorlog tussen de vechtende partijen. Door de vele bommen die hierop zijn gevallen is er een behoorlijk litteken achter gebleven. Ook vind je hier veel ondergrondse tunnelstelsels en oude oorlogsvoertuigen.