Column web
Image default
Banen en opleidingen

Vacatures voor machinebouwers: wat zijn de werkzaamheden?

Machinebouwers zijn doorgaans betrokken bij de opwekking, distributie en het gebruik van energie; de verwerking van materialen; de controle en automatisering van productiesystemen; het ontwerpen en ontwikkelen van machines; en de oplossingen voor milieuproblemen.

Ben je op zoek naar vacatures voor machinebouwers? Kijk hier. 

Onderzoek, het testen van productie, operaties, marketing en administratie zijn enkele andere belangrijke activiteiten die verband houden met het beoefenen van werktuigbouwkundigen.

Machinebouwers worden gekenmerkt door persoonlijke creativiteit, brede kennis en veelzijdigheid. Het zijn ook waardevolle en betrouwbare multidisciplinaire teamleden.

De technische vakgebieden die de belangrijkste basis voor hun werk vormen, zijn mechanica, energieoverdracht en -conversie, ontwerp en fabricage en de technische wetenschappen. Door slim gebruik te maken van analyse, modellering, ontwerp en synthese, lossen ze belangrijke problemen op om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Machinebouwers werken in teams die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een breed scala aan producten en systemen, waaronder bijvoorbeeld space shuttle-voertuigen, vliegtuigen in alle soorten en maten, auto’s, turbines, pompen, energiecentrales en fabrieken.

Vrijwel elke machine of elk proces dat u kunt bedenken, heeft geprofiteerd van de invloed van een werktuigbouwkundig ingenieur.

Alledaagse gemakken zoals koeling, koken in de magnetron, high-fidelity geluidsweergave, transport, communicatie en kopiëren zijn grotendeels betaalbaar omdat mechanische en andere ingenieurs hebben samengewerkt om dit mogelijk te maken.

Er is nu veel vraag naar mechanische ingenieurs en prognoses voor de toekomst suggereren een langdurige behoefte aan professionals in deze specialiteit. Ongeveer 20% van de bijna 3 miljoen ingenieurs in de Verenigde Staten zijn machinebouwers.

Onze alumni

Een diploma werktuigbouwkunde is een uitstekende basis voor succes in het ingenieursberoep en ook voor verdere opleiding en daaropvolgende prestaties in andere disciplines, waaronder bedrijfskunde, rechten en wetenschappen.

De vacatures voor machinebouwers zijn te talrijk om op te noemen. Onze alumni zijn niet alleen bekend geworden als ingenieurs, maar ook als bedrijfsleiders, professoren, uitvinders, vernieuwers, advocaten en artsen.

Onze afgestudeerden zijn over de hele wereld te vinden – in bedrijven variërend van de kleinste tot de grootste die er bestaan.

Neem even de tijd om na te denken over wat je vandaag hebt gedaan. Heb je een licht aangedaan, een deur geopend, in een lift gezeten, met de auto gereisd of een computer gebruikt? Als het antwoord op deze vraag ja is, dan zijn uw activiteiten beïnvloed door de praktijk van machinebouwers.

Werktuigbouwkunde is net zo breed in mogelijkheden als het verschil tussen microscopisch kleine tandwielen en hoge ketels met 12 verdiepingen.

Werktuigbouwkunde houdt zich bezig met het ontwerp, de fabricage en de werking van componenten, apparaten of systemen zoals:

  • Warmtewisselaars, koelkasten, ventilatiesystemen

  • Productietechnologieën die gebruik maken van lasers, precisiemachines en nanotechnologie

  • Biomedische apparaten

  • Auto’s, vliegtuigen en andere voertuigen

  • Robotica, mechatronica en elektronische besturing van machines

  • Voorspellend onderhoud en betrouwbaarheidstechnologieën

  • Modellering van machines en systemen met behulp van virtual reality

  • State-of-the-art laboratoria die speciaal zijn ontworpen voor niet-gegradueerde studenten, zijn een overheersend kenmerk van de afdeling Werktuigbouwkunde. Computerfaciliteiten zijn uitgerust met de beste computers die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze computers en software die gangbaar is in de industrie, stellen onze studenten in staat hun werk netjes, nauwkeurig en professioneel af te ronden.

Zoek je een baan als machinebouwer? Bekijk de vacatures

http://synsel.nl