Column web
Image default
Financieel

Verzilverhypotheek – Interessant of risicovol?

Is een verzilveringshypotheek de investering waard?

Al die jaren hebt u gewerkt en eindelijk mag u met pensioen. Nu is uw pensioensinkomen toch wat lager dan gedacht. U had toch nog graag wat verbouwingen gedaan en gaat dus op zoek naar wat extra inkomen. De bank raadt u een verzilveringshypotheek aan. Het lijkt op zich een heel mooi product. Met een verzilveringshypotheek, ook wel opeethypotheek genoemd, verzilvert u de overwaarde van uw huis zonder het te moeten verkopen. De overwaarde wordt bepaald door de waarde van het huis te berekenen en hier de hypotheek die nog op het huis rust hier vanaf te trekken. De waarde die men bekomt, is het bedrag dat u zal ontvangen.

Een verzilveringshypotheek heeft tal van voordelen. Het bedrag wordt in twee delen verdeeld. Een deel wordt maandelijks of in een keer uitbetaald. Dit bedrag is vrij te besteden. Het andere deel wordt bewaard om de hypotheekrente te betalen.
Zo krijgt u een mooie aanvulling op het pensioen terwijl u gewoon in hetzelfde huis kan blijven wonen. Uw maandlasten dalen en u verkrijgt meer bestedingsruimte. U betaalt de lening terug wanneer de woning verkocht wordt of bij overlijden.

Een gouden regel bij het afsluiten van een hypotheek is dat deze nooit zonder deskundig hypotheekadvies afgesloten mag worden. Aan elke hypotheek zijn risico’s verbonden, die u duidelijk voor ogen moet hebben. Bij de verzilveringshypotheek moet u er goed op letten dat er geen clausule bestaat die u verplicht het huis te moeten verkopen in bepaalde gevallen. Verder bestaat de kans dat de bank maar een klein deel van de overwaarde uitkeert. Om zichzelf te beschermen houden ze vaak een groot deel tot hun eigen beschikking. Ten slotte kan de waarde van uw woning dalen en kan de rente stijgen. Dit zal de hypotheek ook sterk beïnvloeden. Om al deze risico’s in detail te bekijken, contacteert u best een  onafhankelijk hypotheekadviseur. Zo zal u een duidelijk beeld krijgen wat die risico’s in uw geval exact inhouden.

Een verzilveringshypotheek speelt in op de nood van een extra inkomen zonder een woning te moeten verkopen. Het lijkt op het eerste zicht een mooie lening, maar er zijn zoals steeds heel wat risico’s aan verbonden.
Plan daarom nu een gratis afspraak bij Harms Bakx in. Met hun jarenlange ervaring verzorgen zij voor professioneel hypotheekadvies, zodat u van uw laatste levensjaren zonder financiële problemen kan genieten.

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

Harms & Bakx

De Eglantier 404

7329DL Apeldoorn

https://www.harmsbakx.nl/artikelen/hypotheek/opeethypotheek-interessant-of-risicovol