Column web
Financieel

Kan een crypto trading bot voor jou een uitkomst bieden?

Algoritmische handelssoftware zoals Smart Crypto Bot is niets nieuws. Het wordt al een tijdje in mindere mate toegepast op de traditionele handelsmarkt. Op de cryptomarkt is deze software echter veel populairder, omdat deze niet sluit om 17:00 uur. Je kunt elke dag handelen in cryptovaluta’s ongeacht of het weekend, nacht of een feestdag is. Wil jij kerst vieren met je familie, maar geen kans op een goede verkoop missen? Dan kan een trading bot voor jou ideaal zijn.

Handelen met een trading bot

Een trading bot zoals Smart Crypto Bot is niets anders dan een softwareprogramma voor de handelsmarkt. Je kunt zelf instellen in het programma welke exchange je wilt gebruiken, wanneer je wilt dat het programma verkoopt enzovoorts en deze zal dit erg exact opvolgen. Een trading bot kan niet zelf beslissingen maken en zal ook de trends op de markt niet gebruiken om zelfstandig een verkoop te doen. Er wordt alleen gekeken of er zich een mogelijkheid aanbiedt om jouw bevel op te volgen. Blijkt dit het verkeerde bevel te zijn, dan is het dus ook mogelijk dat je verlies draait. De trading bot kijkt niet naar de gevolgen, alleen naar de opdracht.

Wanneer is een trading bot handig?

Een trading bot is handig als je meer uit je handel wilt halen. Je kunt er met de juiste instellingen ook op momenten dat je slaapt of niet thuis bent winsten mee behalen. Ben jij een serieuze cryptohandelaar en wil je meer verdienen, dan is een trading bot ideaal voor je. Als jij simpelweg handelt als hobby en je het wat minder serieus neemt, dan is het goed mogelijk dat een trading bot voor jou te ver gegrepen is. Waarschijnlijk vind je het leuk om zelf af en toe de markt te bekijken en klinkt automatisering voor jou helemaal niet aantrekkelijk. In dat geval kun je beter geen trading bot aanschaffen.

Probeer de software gratis uit

Het is goed mogelijk dat je nog twijfelt, want de kans om meer winst te maken is natuurlijk voor iedereen aantrekkelijk. Waarom probeer je de software niet gewoon een paar dagen uit zodat je kunt zien hoe dit in de praktijk werkt. Bij SmartCryptoBot bieden ze je een proefperiode aan van 7 dagen en kun je het programma tijdens die dagen goed leren kennen. Zie je het toch niet zitten, dan ben je nergens toe verplicht. Ben je echter tevreden met de resultaten, dan is een trading bot voor jou mogelijk echt een uitkomst.