Column web
Image default
Hobby en vrije tijd

Oude kunst van de astrologie

Kunst van de astrologie

Als je naar de nachthemel kijkt, wat zie je dan? Sterren? De maan? Dat is niet alles wat de deken van de donkere nacht met zich meedraagt. Het universum bewaart daarmee de geheimen van ons leven en astrologen kunnen helpen hun raadsel vanhoroscoop Weegschaal te onthullen.

Astrologie is de kunst en wetenschap van het bestuderen van de beweging van hemellichamen om informatie te verkrijgen over gebeurtenissen die plaatsvinden in de levens van mensen zoals jij en ik. Het is al sinds het 2e millennium voor Christus een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. En wordt gebruikt voor onder andere voor je horoscoop.
Wanneer jij en ik ’s nachts opkijken, kunnen we de sterren zien en met hen meegaan om eruit te zien als een tijger of een teddybeer. Maar wanneer astrologen naar boven kijken, zien ze al onze zon- en maantekens en kunnen ze patronen tekenen over elke opleving of beweging die zich in ons leven zou kunnen voordoen.

Wanneer mensen worden geboren, is het niet alleen de geboortedatum vanhoroscoop Schorpioen die van belang is; de positie van bepaalde hemellichamen ten tijde van de geboorte is ook erg belangrijk. Wanneer je naar een astroloog gaat om advies te vragen, zullen ze je eerst informeren over je geboortedatum en -tijd. Op basis van deze informatie tekenen ze een kaart die als uitgangspunt dient voor hen om de effecten van deze hemellichamen in je leven te begrijpen.

Je kunt naar een astroloog gaan en hen vragen stellen over alles in je leven; of het nu gaat om liefde, familie, financiën, onderwijs of je carrière. Je moet echter altijd in gedachten houden dat astrologen, net als jij en ik, gewone stervelingen zijn. Veel mensen nemen hen mee als waarzeggers en vragen hen om de toekomst te voorspellen, hoewel de astrologie je alleen de routekaart kan geven waarmee je bent geboren en de voor- en nadelen van die situaties, maar wij als mensen hebben iets bekend als vrije wil en als we een actie ondernemen op basis van onze vrije wil, zal het de route op de kaart veranderen en dan zie je af en toe astrologische lezingen voor het fout gaan of niet overeenkomen met de kaart waarmee je bent geboren.

Invloed op de astrologie

Zelfs de soort vragen die je stelt, hebben invloed op hoe ze je kunnen helpen. Stel zoals het gezegde luidt, vragen waarop u het antwoord wilt weten. Stel je voor dat iemand je iets zou vragen als “vertel me over jezelf”. Zelfs als het eenvoudig klinkt, is het echt moeilijk om gewoon met jezelf over jezelf te praten. Maar in plaats daarvan, als ze je zouden vragen om enkele specifieke afleveringen uit je leven te delen, zou het gemakkelijker zijn. Evenzo, het stellen van open vragen aan astrologen zoals “Hoe zal mijn toekomst worden” zal je nergens brengen. In plaats daarvan zou je, als je om specifieke richtlijnen zou vragen, van veel betere hulp kunnen zijn. Laten we nu eens kort kijken naar astrologie en de sterrenbeelden in verschillende culturen.

Westerse cultuur – astrologie in de westerse wereld wordt bestudeerd onder de grotere discipline van waarzeggerij. Astrologen bestuderen de zon, maan en sterren en classificeren mensen in een van de 12 sterrenbeelden die worden gedomineerd door de beweging van de zon.

Hindoe-cultuur – terwijl de westerse wereld de zon als hoofdelement gebruikt, geven gelovigen van het hindoeïsme meer gewicht aan de maan. Ze classificeren mensen op een vergelijkbare manier van horoscopen, maar het enige verschil is dat deze horoscopen worden bepaald door de beweging van de maan.

Oost-Aziatische cultuur – het kan ook worden begrepen in de trant van de Chinese astrologie enhoroscoop Boogschutter; Oost-Aziatische astrologen hebben deze praktijk voornamelijk om politieke redenen aangenomen. Ze brachten hun metingen in 12 gelijke secties, genoemd naar dieren.

Als afsluitende opmerking is het belangrijk voor ons om te begrijpen dat astrologie geen magie, kristallen bollezen of iets met wat voodoo is. Het is een wetenschap die zijn overtuigingen en studies baseert op hemellichamen. Uiteindelijk komt het allemaal neer op je overtuigingen die planeten of sterren de kracht geven om je in je leven te leiden.

Bron:
Zodiac Horoscoop