Column web
Sport

Loopband of Crosstrainer kopen?

Aangezien het weer in ons land niet altijd opperbest is, zijn veel mensen vaak op zoek naar manieren om thuis te kunnen sporten. Een ideale oplossing hiervoor is een fitness toestel voor thuis aan te schaffen. Maar onder alle fitness toestellen is het niet altijd gemakkelijk om je beste keuze te vinden. Zo blijken bijvoorbeeld veel mensen niet te weten of ze een loopband of crosstrainer willen. En niet verwonderlijk ook. Beide machines hebben hun voor- en nadelen. Met dit artikel hopen we dat je een beter inzicht hebt in de voor- en nadelen van elk toestel en zo te weten komt wat jouw beste keuze is. 

Voordelen van een loopband:

– Een loopband is vaak wat compacter dan een crosstrainer. Daardoor kun je het toestel gemakkelijker naar een andere ruimte verplaatsen en ergens opbergen.

– Mensen die vaak lopen kennen vaak het fenomeen de runner’s high. Een soort (gezonde) verslaving aan hardlopen. Logisch ook dat deze mensen dan liever een loopband hebben om hun runner’s high te kunnen aanhouden.

– Over het algemeen verbrand je net iets meer calorieën dan met een crosstrainer

 

Nadelen van een loopband:

– Door de schokken op de knieën is dit toestel net iets minder gezond voor je lichaam dan een crosstrainer.

– Hardlopen op een loopband kan nogal eentonig zijn

– Heb je een beperkt budget en kies je daarom voor een model met een relatief klein loopvlak, dan boet je veel aan comfort in

 

Voordelen van een crosstrainer:

– Geen impact op je gewrichten. Dit is zelfs het ideale toestel om op te trainen na een blessure.

– Bij heel wat modellen kan je ook andere spieren trainen door een omgekeerde trapbeweging te maken

– Je traint ook je armspieren en bovenlichaam als je de handgrepen vasthoudt

 

Nadelen van een crosstrainer:

– Meestal heb je geen helling functie of dergelijke zoals bij een loopband

– Een goed toestel voor je conditie maar niet om spieren te kweken, ook al moeten je armen en bovenlichaam mee bewegen als je de handgrepen vasthoudt.

 

Eenmaal je beslist hebt welk type toestel je wilt kan je zoektocht naar de beste loopband of beste crosstrainer beginnen. Informeer je hiervoor voldoende zodat je geen miskoop begaat. Dit zijn namelijk dure toestellen die vaak een stevige investering vereisen. Lees dus best wat reviews, tips en advies van experts en gebruik waar mogelijk een keuzehulp. Voor crosstrainers heb je bijvoorbeeld de keuzehulp van www.crosstrainers-vergeleken.nl

 

https://www.crosstrainers-vergeleken.nl