Column web
Electronica en Computers

Verbeter de prestaties van uw auto door middel van chiptuning

Het vermogen van uw auto hangt samen met het motormanagement. Dit systeem ken een stel vooraf ingestelde kenwaarden. Deze waarden worden in de fabriek ingesteld. Dit gebeurd binnen een bepaalde marge, maar er wordt altijd uitgegaan van een veiligheidsmarge. Echter wordt deze marge door fabrikanten zo ruim genomen dat er vermogen verloren gaat. Dit motormanagementsysteem regelt een aantal zaken. Maar door die veiligheidsmarge is het lager dan zou kunnen. Kier er daarom voor om dit op een veilige manier op te hogen. Door middel van chiptuning.

Hoe werkt chiptuning dan?

Het vermogen van uw auto op een veilige manier verhogen doet u dus via chiptuning. Het is erg verstandig om dit over te laten aan een betrouwbaar bedrijf, want als het niet op de goede manier gebeurd kan dit grote gevolgen hebben voor de motor van uw auto. En dat wilt u natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Chiptuning past de marge, waarbinnen het ECU (Electronic Control Unit, of het motormanagement) is afgesteld, aan. Zo regelt het systeem de hoeveelheid brandstof die naar de motor gaan en het toerenaantal van uw auto. Dit toerenaantal bepaald het vermogen van uw auto. Chiptuning kan dit vermogen verbeteren, zonder dat de belasting voor de motor te veel wordt.

Kan iedere auto gebruik maken van chiptuning?

In principe is er maar één belangrijke eis voor het uitvoeren van deze methode. En dat is dat uw auto beschikt over een ECM. Dit is namelijk het gedeelte dat zal worden aangepast om het vermogen te verbeteren. Houdt er wel rekening mee dat als het ECM tijdens een onderhoudsbeurt een update krijgt, u de kans loopt dat de gegevens van chiptuning verloren gaan. Gelukkig is dit zeer gemakkelijk op te lossen. Een bedrijf als Chip Preformance kan de chiptuning voor u uitvoeren en de eventuele gegevens die tijdens een update verloren gaan weer terugzetten.

https://www.chipperformance.nl