Column web
Zorg

Ondersteunende schoenen en kleine orthopedische aanpassingen – Semi Orthopedische schoenen

Tegenwoordig kunnen we op maat gemaakte schoenen en op maat gemaakte corrigerende schoenen maken met behulp van inlegzolen en hielaanpassingen indien nodig, zonder afbreuk te doen aan internationale veiligheidsnormen of ESD-certificering.

Steunzolen, hielstabilisatie of een iets bredere teenschaal kunnen allemaal worden geïmplementeerd om op maat het perfecte paar schoenen of laarzen voor te creëren. Als u bijvoorbeeld last heeft van blaren of eeltknobbels, is dit een perfecte oplossing.

 

Voordelen van semi orthopedische schoenen (OSB schoenen)

De voordelen van semi orthopedische schoenen zijn dat u met behoud van uw eigen schoenen geholpen kunt worden aan uw voetprobleem. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de confectieschoenen die u al draagt en deze worden vervolgens aangepast. Zo kunt u uw eigen schoenen blijven dragen die u mooi vind. Daarnaast is het voordeliger dan het laten vervaardigen van een orthopedische schoen.

Semi orthipedische schoenen zijn van hoge kwaliteit en schoenmakers kunnen ervoor zorgen dat er zelfs extra stevigheidsaanpassingen worden gedaan zodat u altijd stevig en stabiel loopt. Informeer vooraf of uw schoenen geschikt zijn voor aanpassingen, specifiek voor uw voetprobleem. Met behulp van een consult wordt er antwoord gegeven op vragen.

 

Waar kunt u terecht?

Voor uw schoenen kunt u onder andere terecht bij een orthopeed, podotherapeut en bij de orthopedische schoenmaker. Vaak bestaat er een samenwerking tussen de verschillende specialisten. Informeer gerust bij u in de regio waar u terecht kunt. Ook kunt u een doorverwijzing krijgen van uw eigen huisarts.