Column web
Computers / Internet / Searching

De aanloop naar een nieuwe baan

Bij het vinden van een nieuwe baan en het solliciteren hiervoor komen een aantal belangrijke dingen kijken waar je rekening mee moet houden. Als alles in balans is, is de kans een stuk groter dat je een nieuwe baan zal vinden dan wanneer dit niet zo is. In sommige tijden heb je deze kans extra nodig om weer aan een baan te komen.

Het is ten eerste van belang dat je zorgt dat je een goede motivatiebrief hebt die pakkend is en klopt. Dit om een goede eerste indruk te maken bij het bedrijf waar je wil gaan solliciteren. Als je een goede motivatie brief hebt is het voor het bedrijf een stuk aantrekkelijker om jou uit te nodigen voor een gesprek. Ook is het belangrijk om een nette en kloppende CV op te sturen. Je CV laat zien wat je kan, het is daarom belangrijk dat je de dingen die je kan netjes presenteert. Lees hier meer over het opstellen van een CV.

Ten tweede is het belangrijk om tijdens je sollicitatie paraat te hebben wat je kan en dit moet je kunnen onderbouwen, verdiep je ook in het bedrijf, in wat het doet en link dit met jou vaardigheden. Houd ze achter de hand en zet ze in wanneer het juiste moment aanbreekt. Zo laat je ook gelijk zien dat je bij het bedrijf past. Het begin van dit gesprek dient ook goed te worden gedaan omdat dit de eerste fysieke indruk geeft.

Er kan altijd nog hulp worden gezocht bij het vinden van een nieuwe baan. Een outplacement traject kan worden opgesteld door bedrijven als Carrièrepoort, dat je begeleidt bij het vinden van een nieuwe baan. Tijdens dit traject zal er door middel van loopaanbegeleiding, duidelijke tips worden gegeven en processen worden doorgenomen die je helpen met een nieuwe baan. Al met al is het belangrijk om je goed te presenteren voor een nieuwe baan.

 

https://carrierepoort.nl/