Column web
Image default
Computers / Internet / Searching

De prijs prijs voor je auto

Ga jij je auto verkopen? Lees dan dit artikel eens door. Wij geven je namelijk informatie waar je wellicht zelf nog niet aan hebt gedacht.

 

Natuurlijk verkoop je niet elke dag een auto. Daarom weet je wellicht ook niet goed wat er bij komt kijken. Er zijn meerdere manieren om je auto te verkopen en de meest voorkomende bespreken we in het kort. Om te bepalen welke methode het beste bij jouw situatie past kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Heb ik snel geld nodig?

  • Wil ik het hoogst haalbare bedrag?

  • Heb ik zin in onderhandelingen?

  • Wil ik veel moeite doen voor het verkopen?

 

Zodra je de bovenstaande vragen hebt beantwoord dan kom je al dichter bij de methode welke goed aansluit bij je wensen. Indien je heel snel je auto verkopen wilt, dan kun je natuurlijk een advertentiesite inzetten maar dan moet je wel met de prijs iets naar beneden. Ook een auto inruilen of een auto veiling werken erg snel.

 

Het hoogste bedrag voor je auto terug

Bij een auto inkoper of een auto inruilen krijg je niet het hoogste bedrag voor je auto terug. Hier krijg je namelijk te maken met handelaren die zoveel mogelijk winst op je auto willen maken. Winst is in praktijk een concurrerende verkoopprijs en een lage inkoopsprijs. Je krijgt dus minder voor je auto terug. Ook op advertentiesites zijn veel handelaren actief. Deze herken je vaak doordat ze je benaderen met een laag bod. Prima natuurlijk als je snel van je auto af wilt. Is je advertentie duidelijk en heb je vooraf al meedegedeeld dat je niet afwijkt van je prijs dan zijn deze benaderingen zeer vervelend. Ook wanneer een potentiële koper komt opdagen kun je een vervelende ervaring krijgen omtrent het afdingen en onderhandelen. Hier moet je jezelf op voorbereiden en tegen kunnen. Kun je dat niet dan is een advertentiesite zeker af te raden.

 

Snel en goed de Auto verkopen

Wil je snel je auto verkopen zonder gedoe en daar bovenop ook nog eens een goede prijs? Overweeg dan eens een autoveiling. Je kunt namelijk zonder kosten binnen 24 uur je auto verkopen voor een erg goede prijs. De verkoopprijs komt tot stand middels een veiling en bovendien bepaal je zelf of je de auto verkoopt voor het genoemde bod. Ook het verkopen is gratis en niet verplicht dus je behoudt alle vrijheid.