Column web
Computers / Internet / Searching

Een tuinhuis verven

Heb jij of wil je een tuinhuis in je tuin? Is de huidige tuinhuis aan onderhoud toe? Of heb je overwogen om van je oude tuinhuis iets verfrissend te maken? Dat kan! Elk tuinhuis heeft tevens vroeger of laat onderhoud nodig. Het staat aangeraden om een tuinhuis om de vijf jaar te onderhouden. De meeste mensen vinden dit overdreven en verwaarlozen hun tuinhuis tot en met het er niet meer uitziet.

 

De meeste tuinhuizen worden dus verwaarloosd waardoor er schimmel op het houtenhuis plaatsvind. Echter, als het om een kleine hoeveelheid schimmel gaat, is het vaak nog wel te verhelpen, door het met een schuurspons te verschonen. Hoe langer je wacht hoe meer de kans ontstaat dat er houtrot plaatsvind, waardoor het tuinhuis kan beschadigen en je beter een nieuwe kan kopen.

 

Houtrot ontstaat door schimmel wat door vochtige omgevingen komt. Het hout heeft als ware zuurstof nodig om te ademen. De schimmel die dan op het huisje plaatsvind is zwart en leeft in het hout. Dit maakt het hout zwak wat nadelig is tegen de zware weeromstandigheden in Nederland. Een tuinhuis of schutting heeft namelijk veel te verduren. Daarnaast is deze schimmel ook schadelijk voor je gezondheid. Dus is het een aanrader om met beschermende kledij te dragen als je de schimmel probeert te verwijderen.

 

De schimmel valt ook uiteraard te voorkomen door regelmatig je tuinhuis te onderhouden. Je kunt bijvoorbeeld je tuinhuis schilderen met beits waardoor het hout weer sterker wordt en weer een fris kleurtje krijgt. Deze beits is een aanrader om in Scandinavische design te kopen. Denk dan aan de kleuren: geel, blauw, groen, blauw, gebroken wit en donkerbruin. Je hebt ook de mogelijkheid om met de verf je tuinhuis mat of glanzend te maken.

 

Kortom geef je tuinhuis meer aandacht dan normaal, om kwaadaardige schimmels te voorkomen.

https://www.moosefarg.nl/