Column web
Computers / Internet / Searching

Hoe werkt een WA verzekering?

Wat is een WA verzekering? Veel mensen willen weten wat het is, of het verplicht is en wat er allemaal kan gebeuren indien zij deze verzekering niet hebben. In dit artikel gaan wij alle 3 aspecten naar voren halen, na het lezen gaat u antwoord op al uw vragen al hebben.

Wat is een WA verzekering

Een WA- verzekering is een verzekering die u helpt met onkosten dekken die u bij een ongeval met uw voertuig maakt. Als u met uw auto bijvoorbeeld een aanrijding heeft gemaakt, dan kan zo een verzekering de kosten dekken voor u en in sommige gevallen ook voor de ander persoon, dit alleen wanneer de schuld bij u heeft gelegen dan, anders niet.

Is zo een verzekering verplicht?

Zo een verzekering is wettelijk verplicht, het is vast gesteld in Nederland dat men hun motor voertuigen verzekeren, Daarvoor zijn er daarom een heleboel verzekeringsmaatschappijen waar u kunt gaan om deze verzekering aan te sluiten. 

Wat gebeurd er as ik zo een verzekering niet heb aangesloten 

Indien men u betrapt over straat zonder zo een WA-verzekering, dan mag u op een hoge boette rekenen. In de meeste gevallen wordt uw rijbewijs ook in beslag genomen, vooral als u bij een verkeersongeluk bent bij betrokken en u de schuld draagt voor het ongeval. In dit soort gevallen treedt men nog strenger op en treft men naast een boete ook andere maatregelen aan.

 

Bij dezen zijn alle 3 vragen beantwoord en weet u nu veel meer over de WA verzekeringen. Als u zo een verzekering nog niet heeftaangesloten en u bent in een bezit van een auto, bus of een ander motor voertuig, dan adviseren wij u zeker om gauw zo een verzekering aan te sluiten.

https://www.aansprakelijkheidsverzekering.com