Column web
Computers / Internet / Searching

Is executive search iets voor jouw organisatie?

Ben je op zoek naar nieuw personeel voor jouw bedrijf? Dan kun je verschillende middelen inzetten om nieuwe medewerkers te vinden. De kans is groot dat je begint met het naar buiten brengen van de vacature. Veel bedrijven doen dit in eerste instantie via hun eigen kanalen. Hierbij kun je denken aan de websites en via accounts op sociale media. Ook kun je advertenties plaatsen in lokale en regionale media. Lukt het je maar niet om iemand te vinden? Dan maak je mogelijk de stap naar een uitzendbureau. Op deze manier hoef je namelijk niet zelf actief op zoek naar personeel. Het nadeel van werving via een uitzendbureau is dat je niet weet of iemand over de capaciteiten beschikt om een functie naar behoren uit te voeren. Wil je echt de beste medewerker vinden voor een functie? Richt je dan eens tot executive search. Hieronder vertellen wij jou hier alles over, waardoor je direct weet of dit geschikt is voor jouw bedrijf!

Wat is executive search?

Lang niet iedereen in Nederland is bekend met executive search. Toch kan het voor sommige bedrijven behoorlijk nuttig zijn. Dit is zeker het geval wanneer je zoekt naar de juiste persoon voor een bepaalde functie. Door executive search is de kans groot dat je iemand vindt met de juiste capaciteiten om de functie naar behoren uit te voeren. Je zoekt namelijk alleen naar professionals op een bepaald gebied. Er zijn verschillende manieren om executive search uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld zelf op zoek gaan naar een professional voor een bepaalde functie. De kans is groot dat je hiervoor begint op LinkedIn. Denk echter niet te makkelijk over executive search, want het is allesbehalve dat. Lukt het je niet om een professional te vinden voor het invullen van een vacature? Dan doe je er goed aan executive search uit te besteden.

De verschillen met een uitzendbureau

Voor het uitbesteden van executive search denk je misschien al snel aan een uitzendbureau. Je moet echter weten dat het werk van een uitzendbureau behoorlijk verschilt van executive search. Waarom? Omdat een uitzendbureau zich richt tot mensen die actief op zoek zijn naar werk. Dergelijke mensen plaatsen hun cv op het internet en laten blijken dat ze geïnteresseerd zijn in werk. Dit gebeurt bij executive search niet. Nee, hier wordt namelijk gezocht naar mensen die momenteel nog werkzaam zijn binnen een ander bedrijf. Deze mensen worden benaderd met de vraag of ze interesse hebben in een nieuwe uitdaging. Wanneer zij door laten schemeren dat dit het geval is, wordt er contact opgenomen en volgt vaak een gesprek.

Hoe werkt executive search?

Zoek je een professional voor het versterken van jouw organisatie? Probeer dit dan eens met executive search. Voordat je jouw keuze hierop laat vallen, wil je vast eerst weten hoe executive search in zijn werk gaat. Vaak wordt gedacht dat dit, net zoals bij een uitzendbureau, gedaan wordt door recruiters. Dit is echter niet het geval. Executive search wordt uitgevoerd door zogeheten headhunters. Headhunter Nederland kijkt voor de juiste persoon niet in een grote pool met allemaal mensen die op zoek zijn naar werk. Nee, een headhunter gaat zelf namelijk echt op jacht. Zo wordt het internet afgestruind in de hoop een geschikt iemand te vinden voor een bepaalde functie binnen een bedrijf. Het is dus niet zo dat mensen naar een headhunter toekomen. Nee, hij gaat echt zelf op zoek. Je moet dus niet denken dat recruiters en headhunters hetzelfde werk doen. In intentie zoeken ze allebei mensen voor het invullen van een functie, maar de manier waarop verschilt wezenlijk van elkaar.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl