Column web
Computers / Internet / Searching

Welke 3d pen past het beste bij uw kind?

De 3d pen is momenteel in Nederland steeds bekender aan het worden en daar waar er steeds meer mensen al een 3d printer hebben ontdekt is er voor de kinderen de 3d pen. Maar is de 3d pen voor ieder kind geschikt en vanaf welke leeftijd is het tekenen met een 3d pen mogelijk. Veel ouders worden geconfronteerd met deze vragen over de 3doodler start en vinden het lastig om hier een  goed antwoord op te vinden. In dit artikel proberen we deze ouders meer informatie te geven over dit gebruik van de 3d pen.

De 3d pen is een abstracte vorm van tekenen

Wanneer we de 3d pen vergelijken met het gewoon tekenen dan kunnen we stellen dat voor het tekenen met een 3d pen behoorlijk wat vaardigheden noodzakelijk zijn. Bij de ontwikkeling van kinderen zijn vooral peuters alleen in staat om de beweging van tekenen toe te passen. Vaak zijn gewonen tekeningen te herkennen aan de vele strepen die op het papier zijn gezet zonder een duidelijke structuur. Kleuters zullen al na het experimenteren beginnen met het tekenen van vormen. Cirkels en losstaande objecten krijgen meer structuur. Kinderen in de leeftijd vanaf 6 jaar gaan losstaande herkenbare objecten tekenen en abstractie als horizon, voorgrond en objecten worden steeds duidelijker te herkennen. Het tekenen met de 3d pen is hier dus een verlengde van in de leeftijd vanaf 8 jaar is de 3d pen pas echt te gebruiken.

Hoe kunnen kinderen beter leren te tekenen met een 3d pen?

Wanneer kinderen de eerste 3d objecten gaan tekenen is het goed om met een 3d bouwtekening te werken en vooral ook niet te ingewikkeld in het begin. Probeer een leuke 3d stencil op internet te vinden die de basisvaardigheden van het 3d tekenen in het begin ondersteund. Denk hier vooral aan de snelheid van het tekenen en de handbewegingen die hierbij worden gemaakt. Net als gewoon tekenen heeft dit in het begin wat oefening nodig.

https://www.goedkope3dpen.nl/