De kosten voor het 3d printen

3d printen is een techniek die tegenwoordig helemaal niet veel geld meer hoeft te kosten. Deze kosten worden steeds goedkoper en kunnen al bijna worden vergeleken met het meer traditionele printen met een gewone printer. Bovendien zijn er steeds meer mogelijkheden om een voordelige 3d printer aan te schaffen en door de enorme toename in verschillende soorten van printer is er ook steeds meer concurrentie in de markt. Een 3d printer kun je zelfs tegenwoordig zelf in elkaar zetten en voor een kleine 100 euro heb je al een 3d printer. De overige kosten voor het 3d printen zitten hem vooral in de aanschaf van de materialen voor het printen van de verschillende 3d objecten zelf de Filamenten.

Verschillende soorten filamenten

Bij goedkope3dfilamenten.nl vindt je een ruim aanbod aan verschillende soorten van filament die bij het 3d printen kunnen worden gebruikt. Los van de keuze van het soort filament is het vooral belangrijk om te bepalen hoeveel filament er wordt besteld. Hoe meer filament je koopt hoe goedkoper het materiaal is. Filament koop je op een rol van 10 of 25 meter lengte en de prijzen zijn hier dan ook op afgestemd. Hoe kleiner de rol is des te duurder zal het materiaal per m2 zijn. Wanneer je dus een keuze maakt voor je favoriete materiaal kies dan ook een zo groot mogelijke rol.

Overige kosten 3d printen

Natuurlijk zijn er ook nog kosten voor het elektrische verbruik en zul je ook onderhoud moeten uitvoeren aan de 3d printer. De stroom is gemiddeld maar een 1,50 Euro per geprint object en voor het onderhoud kan beperkt worden doordat spareparts ook via de 3d printer zelf zijn uit te printen. Alles wat draait is natuurlijk aan slijtage onderhevig en het is verstandig om in een vroegtijdige fase te zorgen dat je de belangrijkste onderdelen als reserve op voorraad hebt.

This article was written by