Column web
Computers / Internet / Searching

Crisis van de jaren 20

We gaan een zware tijd op het gebied van economie tegemoet. Natuurlijk is dat op het moment niet het belangrijkste aan ons hoofd, we hebben eerst ons over de volksgezondheid zorgen te maken. Vandaar dat er gekozen wordt voor maatregelen die de gezondheid van mensen zal verbeteren, maar ten koste zal gaan van de economie.

Maar waarom gaan die maatregelen nu eigenlijk ten koste van de economie? Nou, ten eerste omdat heel veel sectoren nu plat liggen. De belangrijkste hiervan op het moment natuurlijk het toerisme. Want in toerisme gaat normaal heel veel geld om. Voor sommige gebieden, zoals bepaalde gebieden in Italië, is het zelfs de belangrijkste vorm van inkomsten. Maar door de maatregelen mogen we niet naar het buitenland reizen als toerist en mogen we ook niet als binnenlandse toerist plekken bezoeken. De horeca is helemaal gesloten en de toeristische plaatsen die wel nog open zijn, draaien eigenlijk alleen maar verlies. Maar de horeca is niet de enige die in dit schuitje zit. Sectoren die functioneren met veel klantencontact van dichtbij, zoals masseuses, kappers en nagelartiesten, zijn ook gesloten. Dit betekent dat er heel veel bedrijven zonder inkomsten zijn en er dus heel veel faillissementen zullen vallen. Hierdoor zullen er veel mensen hun baan verliezen.

Daarnaast geven de mensen die wel nog een stabiel inkomen hebben veel  minder uit. Want we kunnen niet lekker door de winkelstraat slenteren en allemaal dingen kopen die we niet nodig hebben. Want die winkels zijn allemaal gesloten of laten maar een paar klanten per keer toe. Mensen geven dus heel weinig uit.

Gelukkig zijn er ook sectoren die wel gewoon doorgaan. Een website laten bouwen kan gewoon op afstand, net als de ontwikkeling website. Maar of het functioneren van deze bedrijven genoeg is om dat van de rest te compenseren, is maar de vraag.

https://www.edit4u.nl/