Dit heeft u nodig in de herfst!

 

Het is herfst en dat betekent dat er weer veel bladeren van de bomen vallen die (wellicht) in uw dakgoot terecht komen. Een probleem dat veel voorkomend in dit jaar getij is een verstopte dakgoot. Om dit te voorkomen raden wij aan om een bladvanger aan te schaffen. Dit product zorgt dat u niet komt te zitten met een overlopende dakgoot en laat u met een gerust hart de herfst doorkomen.

Wat voor bladvangers zijn er te verkrijgen?

Bladvangers zijn er in twee varianten te verkrijgen. Één van de twee varianten is het boldraadrooster. Het boldraadrooster plaatst u eenvoudig op de bovenkant van de regenpijp en deze haalt door het rooster eenvoudig alle bladeren weg van de regenpijp. Doordat er ruimte zit in het rooster komt water nog steeds erdoorheen alleen houdt hij de bladeren nog wel tegen.

De andere variant is de gootdrain. De gootdrain is een – schuin aflopende – plaat, die u op de dakgoot legt. Doordat de plaat schuin afloopt en voorzien is van gaten waardoor het water wel door kan lopen, blijven de bladeren niet liggen en glijden ze van uw dakgoot af. Daardoor hoeft u alleen eens in de zoveel tijd de bladeren van de grond te vegen, maar dit is niet anders dan normaal.

Prijzen van de bladvangers

Het boldraadrooster is de goedkoopste variant van de twee, maar is ook het minst effectief naar onze mening. Het boldraadrooster kost gemiddeld genomen €15,-. Een gootdrain daarentegen kost gemiddeld het dubbele maar bespaard je wel weer werk. Bij een boldraadrooster zal u namelijk eens in de paar weken de bladeren weg moeten halen die tegen het rooster aan liggen. 

Komt u niet van uw verstopte dakgoot af? neem dan contact op met de specialisten van SAM Loodgieter Leiden. Wij helpen u graag met het verhelpen!

 

 

This article was written by